Fromatech Ingredients uit Sittard, The Jekill and Hyde Company uit Belfeld en Schmitz Foam uit Roermond zijn doorgedrongen tot de finale van de strijd om de Limburg Export Award 2016. De prijs wordt uitgereikt op 19 oktober tijdens een live Tv-uitzending van L1 bij Bruynzeel Storage Systems in Panningen, de winnaar van vorig jaar.

De vakjury koos de drie finalisten uit een shortlist van zeven Limburgse, exporterende bedrijven met stuk voor stuk vooral een heldere exportstrategie en een gezonde bedrijfsvoering. De uiteindelijke winnaar ontvangt een geldprijs van € 10.000 en een kunstwerk van de Roermondse kunstenaar Dick van Wijk. De uitreiking wordt op 19 oktober live uitgezonden door L1 TV vanaf 18:00 uur.

De finalisten
The Jekill and Hyde Company werd opgericht in 1997 in Belfeld en is sinds 2011 internationaal actief. Ongeveer 95 procent van de omzet wordt over de grenzen behaald. Het bedrijf ontwikkelt, produceert en verkoopt regelbare uitlaatsystemen voor motoren en exporteert naar 43 landen waaronder Duitsland, Italië, Japan, Canada en de VS. Tot de klanten behoren merken als BMW, Ducati en Triumph. De komende jaren wil The Jekill and Hyde Company sterk groeien waarbij wordt gemikt op Zuid-Amerika en Afrika. Het Belfeldse bedrijf investeert voortdurend in engineering en opereert in een nichemarkt: een compleet uitlaatsysteem met een kenmerkend geluid. In Nederland telt Jekill and Hyde 38 medewerkers. De jury kenmerkt Jekill and Hyde als een “uniek productiebedrijf, werkend in een nichemarkt waarin beleving en emotie een grote rol spelen. Door de specifieke marketing maakt het bedrijf een explosieve groei door.”

www.jekillandhyde.com

Fromatech Ingredients is vrijwel direct sinds de oprichting in 1995 internationaal actief. Fromatech Ingredients ontwikkelt, produceert en verkoopt smaakstoffen voor de gehele voedingsmiddelenindustrie, zoals cheese blends, sauce mixes en marinades. Naast de hoofdvestiging in Sittard werkt Fromatech met verkoopkantoren in het buitenland en een uitgebreid netwerk van agenten en distributeurs. Momenteel gaat 98 procent van de productie van het Sittardse bedrijf de grenzen over. Bij Fromatech werken 48 mensen. Grote kracht van het bedrijf is de kennis van smaak en smaakontwikkeling en de voedingsnormen in de verschillende landen. De combinatie van eigen laboratoria en fabriek maken Fromatech tot een unieke internationale niche speler met een zeer hoog kwaliteitsimago, zo oordeelt de jury. “Een bedrijf met een sterk trackrecord, een goede organisatie met stabiele resultaten. Een onbekende parel in de eigen regio.”

www.fromatech.com

Schmitz Foam, opgericht in 1935 in Roermond, is sinds 1990 internationaal actief. De onderneming ontwikkelt, produceert en verkoopt schokdempende en drainerende onderlagen voor sportvelden, kinderspeelplaatsen, maneges en veestallen. Het bedrijf startte als transportbedrijf maar stapte zo’n veertig jaar geleden over op foam producten. Vooral de laatste vier jaar is de export sterk gegroeid. Nu gaat 94 procent van de productie de grenzen over. Gebruikers waarderen de onderlagen als schokabsorberend, onderhoudsarm, milieuvriendelijk en duurzaam. De lagen moeten honderd jaar meekunnen. Schmitz is actief in 60 landen, er werken veertig mensen. De komende jaren denkt de onderneming verder te groeien. Daarom wordt op korte termijn gestart met de bouw van een nieuwe fabriek in Michigan, VS. De jury kenmerkt Schmitz als een “Limburgs familiebedrijf met een mooie historie, marktleider in haar sector met een sterk groeiende export en een sterk management. Een wereldspeler op topniveau.”

www.schmitzfoam.com

Exportsociëteit
De Limburg Export Award is een initiatief van de Export Sociëteit en wordt ondersteund door de Limburgse Werkgevers Vereniging (LWV), MKB Limburg, Zuyd Hogeschool en Universiteit Maastricht. Sinds 2006 reiken zij jaarlijks deze award uit aan een bedrijf dat zich onderscheid in het internationaal zaken doen.