GEBRUIK DE RUIMTE IN UW BIBLIOTHEEK OPTIMAAL MET VERRIJDBARE BIBLIOTHEEK KASTEN

Als het op efficiënte benutten van de ruimte aankomt, bieden verrijdbare bibliotheek kasten veel voordelen ten opzichte van vaste bibliotheek rekken. De kasten zijn gemonteerd op een rails. Door één of meerdere  bibliotheekkasten zijwaarts te verrijden, wordt er op de gewenste plek een gangpad gecreëerd. Door dit verrijdbare systeem is er telkens maar één gangpad nodig om toegang te krijgen tot de inhoud van de bibliotheek kasten.

Meer opslagcapaciteit

Verrijdbare bibliotheek kasten bieden een aantal voordelen ten opzichte van statische bibliotheek rekken. Statische rekken hebben permanente gangpaden nodig tussen de rijen om toegang te krijgen tot de opgeslagen goederen. Verrijdbare kasten maken optimaal gebruik van de beschikbare ruimte doordat er maar één gangpad nodig is. Daarmee realiseren ze een verdubbeling van de opslagcapaciteit.

Diverse beveiligingsfuncties

Onze verrijdbare bibliotheek kasten worden geleverd met de meest geavanceerde beveiligingsfuncties. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor inbraakprotectie, selectieve gangpaden toewijzen aan bepaalde personen of afdelingen, Fire Park koppelen aan uw brandalarm en de nachtstand zorgt voor een optimale luchtcirculatie. Zo zijn er nog tal van andere beveiligingsfuncties.

Elk design mogelijk

De verrijdbare kasten zijn verkrijgbaar in verschillende lengte-, hoogte- en dieptematen. Zo kan het systeem aangepast worden aan de ruimte én de items die worden opgeslagen. De rekken kunnen in elke gewenste RAL kleur geleverd worden of zelfs met een print, om zo aan te sluiten bij het interieur.

Bibliotheekstand

Dankzij de functie ‘bibliotheekstand’ kunt u het vloeroppervlak voor meerdere doeleinden gebruiken. Tijdens  openingstijden is het systeem open voor maximale toegankelijkheid voor alle gebruikers.

Wanneer er na sluitingstijd meer ruimte nodig is in uw bibliotheek voor bijeenkomsten, vergaderingen of andere doeleinden, dan kan het systeem worden gesloten, wat betekent dat er meer vloerruimte wordt gecreëerd.

Wil je een gratis adviesgesprek met een expert over bibliotheekinrichting?

Compactus Original XT - Bruynzeel Storage Systems

Compactus® Original XT

Handmatig aangedreven, licht – middelzware belasting

Onze Compactus® XT-systemen kunnen lichte tot middelzware objecten dragen. Met een veelvoud aan accessoires kan het systeem naar wens ingericht worden.

Compactus Original XT - Bruynzeel Storage Systems

Compactus® Original XTR

Handmatig aangedreven, zware belasting

Dit handwiel aangedreven systeem kan makkelijk veel gewicht dragen. Tevens kunt u het uitrusten met LED-verlichting en hebt u de keuze uit een veelvoud aan accessoires.

Compactus Dynamic 2 XT - Bruynzeel Storage Systems

Compactus® Dynamic II XT

Electronisch aangedreven, licht – middelzware belasting

Dit electronisch aangedreven systeem kan lichte tot middelzware goederen dragen. Het heeft een ingebouwde RFID / NFC-lezer en voorzien van draadloze communicatie tussen de wagens. Met de bijbehorende Dynamic II app kunt u zelf systeeminstellingen configureren.

Compactus Dynamic 2 XTR - Bruynzeel Storage Systems

Compactus® Dynamic II XTR

Electronisch aangedreven, zware belasting

Dit electronisch aangedreven systeem kan makkelijk veel gewicht dragen. Het heeft een ingebouwde RFID / NFC-lezer en voorzien van draadloze communicatie tussen de wagens. Met de bijbehorende Dynamic II app kunt u zelf systeeminstellingen configureren.

Compactus Double Decker XTR - Bruynzeel Storage Systems

Compactus® Double Decker XTR

Electronisch aangedreven, zware belasting – twee verdiepingen

Ons Compactus® Double Decker systeem bestaat uit 2 verdiepingen verrijdbare kasten met een tussenvloer. Geschikt voor grote bibliotheken en archieven en ideaal als u gebruik kunt maken van hoge ruimtes, waardoor de opslagcapaciteit geoptimaliseerd kan worden. Het systeem kan worden uitgerust met geavanceerde veiligheidsopties, led-lichten en een veelvoud aan accessoires.

Beveiligingsfuncties voor Dynamic II

Blokkade detectie (MCMS)

Deze functie voorkomt dat het systeem beweegt als het weerstand ondervindt.

Toegangscontrole & RFID

De gebruikersinterface wordt geleverd met een ingebouwde RFID-lezer. U kunt bepaalde gangen toewijzen aan geautoriseerde personen of afdelingen. Via RFID tags of een pincode kan de juiste persoon, het juistegangpad openen. Bij een mogelijke inbraakpoging activeert de software een alarm.

Fotocelllen

Met behulp van fotocellen stoppen de wagens direct als een gebruiker het systeem probeert te verschuiven, terwijl iemand anders in een gangpad staat of als een object in een gangpad wordt gedetecteerd.

Fire park

Deze functie kan worden gekoppeld aan het brandalarm van het gebouw. Als er een alarm afgaat kan het systeem automatisch worden gesloten om de inhoud tegen rook te beschermen, of worden geopend om bluswerkzaamheden te vergemakkelijken.

Visuele veiligheids controle

Deze functie vergrendelt het systeem en dwingt de gebruiker om het open gangpad te controleren voordat er een ander gangpad geopend wordt.

Safety Master

Zodra iemand het systeem wil sluiten vergelijkt de Safety Master de huidige situatie met een opgeslagen beeld van een leeg gangpad. Als mensen of objecten worden gedetecteerd tijdens die vergelijking, wordt het gangpad niet gesloten en dient er een visuele check plaats te vinden, waarna aan beide zijden van het open gangpad handmatig, via het ‘oogpictogram’ op de gebruikersinterface, bevestigd moet worden dat het gangpad vrij is.

 

Dynamic II bedieningspaneel

Dynamic II App

Toegangscontrole

Energiebesparing

Kleuren

Personaliseer uw verrijdbare  bibliotheekkasten met de kleuren die passen bij uw interieur. De systemen zijn in elke gewenste RAL kleur leverbaar.

Accessoires

De verrijdbare bibliotheekkasten zijn eenvoudig uit te breiden met een groot aantal accessoires voor specifieke opslagbehoeftes en signalering.

Meer technische informatie nodig?

Bent u op zoek naar gedetailleerde informatie over onze verrijdbare bibliotheekkasten? Bekijk dan onze informatie met technische specificaties.