Productinnovaties en een ‘levende’ tentoonstelling

Van 20 tot en met 22 november neemt Bruynzeel Storage Systems deel aan de Exponatec in Keulen, Duitsland. Deze beurs is gericht op de museale wereld. Op onze stand zullen verschillende museumstukken worden getoond die tot leven komen via augmented reality. In deze augmented reality zullen bezoekers zien welke opslagsystemen het meest geschikt zijn om de diverse voorwerpen op te slaan.

Daarnaast zullen we ook ons vernieuwde opslagsysteem Compactus Dynamic II presenteren. Buiten een nieuw, intuïtief te bedienen bedieningspaneel is het systeem volledig via een app te configureren en heeft het veel extra nieuwe veiligheidsfuncties. Het vernieuwde opslagsysteem heeft ook extra veiligheids- en beveiligingsfuncties zoals inbraakbeveiliging, blokkering detectie (MCMS) en tal van veiligheidsfuncties waaronder een compleet nieuwe cameradetectie die controleert of het gangpad vrij is van personen of objecten. Daarmee wordt de veiligheid van zowel de gebruiker als van de opgeslagen voorwerpen in een museumdepot gegarandeerd.

Het belangrijkste uitgangspunt bij het inrichten van een museumdepot is natuurlijk het behoud van de onvervangbare collectie. Bovendien moet de collectie altijd toegankelijk zijn. Bruynzeel heeft een ruime ervaring in de inrichting van museumdepots en dat laten we de bezoekers van de Exponatec graag zien op onze stand.

Bezoek ons op stand D088 / E089 in hal 3.2

Het concept van onze stand zal leiden tot veel interessante gesprekken over de diverse uitdagingen bij het inrichten van een museumdepot. Bovendien wordt duidelijk dat Bruynzeel begrijpt dat de collecties van een museum centraal staan en het onze taak is daarvoor de juiste opslagoplossing te creëren. Ik kijk ook uit naar de uitreiking van ‘Riegel – Kultur Bewahren 2019’, die plaatsvindt op woensdag 20 november om 17:00 uur”

Jasper Hunnekens

Global Manager - Museum & Collections , Bruynzeel Storage Systems