Compactus ArteStore - Bruynzeel Storage Systems

MEER OPSLAAN MET VERRIJDBARE REKKEN

Bruynzeel heeft ruime ervaring met het optimaliseren van museumdepots. De noodzaak van goede onderzoeksfaciliteiten, gecombineerd met een steeds grotere collectie die veilig moeten worden opgeslagen, betekent dat er goed nagedacht moet worden over de beschikbare ruimte van het museum. Met behulp van onze verrijdbare opslagsystemen kunt u de beschikbare ruimtes in het museum optimaliseren en zo grote uitbreidingsprojecten vermijden.

Met de Compactus®-opslagsystemen is slechts één gangpad vereist, waardoor tot twee keer zoveel kasten op hetzelfde vloeroppervlak kunnen worden geïnstalleerd. Het systeem kan worden geïnstalleerd rond obstakels, zoals kolommen en klimaatbeheersing. Het aandrijfsysteem zorgt voor een gemakkelijke en soepele beweging van het systeem, ongeacht de inhoud en het aantal kasten.

Meer opslagcapaciteit

Verrijdbare rekken bieden een aantal voordelen ten opzichte van statische rekken. Statische rekken hebben permanente gangpaden nodig tussen de rijen om toegang te krijgen tot de opgeslagen goederen. Verrijdbare rekken maken optimaal gebruik van de beschikbare ruimte doordat er maar één gangpad is. Daarmee realiseren ze een verdubbeling van de opslagcapaciteit.

Diverse beveiligingsfuncties

Noviteiten zoals ‘Nachtstand’ maken dit systeem nog aantrekkelijker. De units kunnen zo worden geprogrammeerd dat ze op een vooraf ingestelde tijd uit elkaar gaan, waardoor frisse lucht kan doorstromen. Verder kan het systeem aan een brandalarmsysteem worden gekoppeld en gaan de units open of dicht (afhankelijk van de gewenste instellingen) als het alarm wordt geactiveerd.

Aangepast interieur

Het interieur van de verrijdbare rekken kan eenvoudig worden aangepast voor de juiste opslagmethode. Zo kunnen de rekken onder andere voorzien worden van schilderij rekken, legborden en lades. Deze kunnen naar de afmetingen van de collectie worden aangepast. 

Compactus® ArteStore XTR

Door onze Compactus® opslagsystemen te combineren met schilderij rekken, ontstaat het verrijdbaar Compactus® ArteStore XTR systeem. De schilderij rekken zijn volledig geïntegreerd in deze verrijdbare rekken.

De ‘soft start’ en ‘soft stop’ functie zorgt ervoor dat de rekken nagenoeg trillingsvrij bewegen, waardoor schilderijen of andere objecten die aan de schilderij rekken worden gehangen, veilig worden opgeslagen.

Compactus ArteStore XTR - Bruynzeel Storage Systems

Vraag een gratis adviesgesprek aan met één van onze museumexperts over verrijdbare opslag in depots

Compactus-Original-XT_Bruynzeel-Storage-System

Compactus® Original XT

Handwiel, licht- tot middelzware belasting

Dit Compactus® XT-systeem kan lichte tot middelzware objecten tot tot 2.500 kg per kast dragen. Met een aangepaste inrichting kunt u het geschikt maken voor de collectie die dient te worden opgeslagen.

Compactus-Original-XTR_Bruynzeel-Storage-System

Compactus® Original XTR

Handwiel, zware belasting

Dit handwiel aangedreven systeem kan zware objecten tot 15.000 kg per kast dragen. Met een aangepaste inrichting kunt u het geschikt maken voor de collectie die dient te worden opgeslagen

Compactus-Dynamic-2-XT_Bruynzeel-Storage-System

Compactus® Dynamic II XT

Elektronisch aangedreven, licht- tot middelzware belasting

Dit elektronisch aangedreven systeem kan lichte tot middelzware objecten tot 2.500 kg per kast dragen. Het systeem heeft een ingebouwde RFID / NFC-lezer en voorzien van draadloze communicatie tussen de wagens. Met de bijbehorende Dynamic II app kunt u zelf systeeminstellingen configureren.

Compactus-Dynamic-2-XTR_Bruynzeel-Storage-System

Compactus® Dynamic II XTR

Elektronisch aangedreven, zware belasting

Dit elektronisch aangedreven systeem kan lichte tot middelzware objecten tot 15.000 kg per kast dragen. Het systeem heeft een ingebouwde RFID / NFC-lezer en voorzien van draadloze communicatie tussen de wagens. Met de bijbehorende Dynamic II app kunt u zelf systeeminstellingen configureren.

Compactus ArteStore XTR - Bruynzeel Storage Systems

Compactus® ArteStore

Elektronisch aangedreven, zware belasting

Dit elektronisch aangedreven systeem kan lichte tot middelzware objecten tot 15.000 kg per kast dragen. Het systeem heeft een ingebouwde RFID / NFC-lezer en voorzien van draadloze communicatie tussen de wagens. Met de bijbehorende Dynamic II app kunt u zelf systeeminstellingen configureren.

Compactus-Double-Decker-XTR_Bruynzeel-Storage-Systems

Compactus® Double Decker XTR

Elektronisch aangedreven, Zware belasting – twee verdiepingen

Ons Compactus® Double Decker systeem bestaat uit 2 verdiepingen verrijdbare kasten met een tussenvloer. Door optimaal gebruik te maken van het vloeroppervlak en de plafondhoogte, kan het systeem uw opslagcapaciteit met 200% verhogen.

Het systeem kan worden uitgerust met geavanceerde veiligheidsopties, automatische verlichting en een veelvoud aan accessoires.

Beveiligingsfuncties voor Dynamic II systemen:

Blokkade stop (MCMS)
Deze functie voorkomt dat het systeem beweegt als het weerstand ondervindt.

Toegangscontrole en  RFID
De gebruikersinterface wordt geleverd met een ingebouwde RFID-lezer. U kunt bepaalde gangen toewijzen aan geautoriseerde personen of afdelingen. Via RFID tags of een pincode kan de juiste persoon, het juistegangpad openen. Bij een mogelijke inbraakpoging activeert de software een alarm.

Fotocellen
Met behulp van fotocellen stoppen de wagens direct als een gebruiker het systeem probeert te verschuiven, terwijl iemand anders in een gangpad staat of als een object in een gangpad wordt gedetecteerd.

Fire Park
Deze functie kan worden gekoppeld aan het brandalarm van het gebouw. Als er een alarm afgaat kan het systeem automatisch worden gesloten om de inhoud tegen rook te beschermen, of worden geopend om bluswerkzaamheden te vergemakkelijken.

Visuele veiligheids controle
Deze functie vergrendelt het systeem en dwingt de gebruiker om het open gangpad te controleren voordat er een ander gangpad geopend wordt.

Safety Master
Zodra iemand het systeem wil sluiten vergelijkt de Safety Master de huidige situatie met een opgeslagen beeld van een leeg gangpad. Als mensen of objecten worden gedetecteerd tijdens die vergelijking, wordt het gangpad niet gesloten en dient er een visuele check plaats te vinden, waarna aan beide zijden van het open gangpad handmatig, via het ‘oogpictogram’ op de gebruikersinterface, bevestigd moet worden dat het gangpad vrij is.

 

Dynamic II bediening

Dynamic II App

Toegangscontrole

Energiebesparing

Kleurenkaart - Bruynzeel Storage Systems

Kleuren

De verrijdbare kasten zijn in elke gewenste RAL kleur leverbaar.

accessoires-Bruynzeel-Storage-Systems

Accessoires

De verrijdbare kasten zijn eenvoudig uit te breiden met een groot aantal accessoires voor specifieke opslagbehoeftes en signalering.

Meer technische informatie nodig?

Bent u op zoek naar gedetailleerde informatie over onze verrijdbare Compactus® Dynamic II systemen? Bekijk dan onze informatie met technische specificaties. Of vergelijk de diverse Compactus® kasten met elkaar om een gedegen keuze te kunnen maken.