ARBEJDERBEVAEGELSEN, DENEMARKEN

ABA is het centrale archief voor werknemers- en werkgeversorganisaties en voor politieke partijen van het centrum en van links in Denemarken. Het archief verzamelt materiaal van nationale, regionale en lokale organisaties, alsmede persoonlijke archieven. Vandaag de dag beheert het 2500 archieven van organisaties en 275 persoonlijke archieven.
De oplossing In de bibliotheek & archief van Arbejderbevægelsen (ABA) is een unieke multi-verdiepingen opslagoplossing, de Compactus® Double Decker XTR, geïnstalleerd. ABA is uitgerust met verrijdbare archiefkasten met twee verdiepingen, en daarnaast met nog eens 6 statische dubbele kasten. Twee van deze dubbele kasten zijn, door de aanwezigheid van steunpilaren van het gebouw binnen het systeem, gesplitst. De installatie bevat ook 32 verrijdbare units met stalen rekken, waarmee de totale capaciteit op 13.266 meter schappen komt.
”Het combineren van de verhuizing van het totale archief met het ontwerpen van nieuwe rekken was een enorme klus, gezien de tijdslimiet die we daarvoor tot onze beschikking hadden. Maar we zijn ontzettend tevreden met het resultaat: een moderne opslagoplossing met voor de medewerkers veel betere werkomstandigheden en veel betere opslagomstandigheden voor onze media.” Katrine Madsbjerg – Archivaris Arbejderbevægelsen