ARCHIEF VAN HENNIE EN ROEL

ARCHIEF VAN HENNIE EN ROEL
In drie dagen tijd was het gebeurd, echt ongelooflijk.
“We hebben ongeveer 1.100 meter archief in beheer. De oudste stukken dateren uit rond 1630. Het zijn vrijwel allemaal overheidsstukken, hoewel we ook enkele archieven beheren van kerken, particulieren en verenigingen, zoals de Paardensportcommissie.”

“Ons archief is eigenlijk pure opslag, voor eigen gemeentelijk gebruik. We zijn wel toegankelijk voor het publiek, maar we hebben de mensen en de middelen niet om veel bezoekers te ontvangen en te begeleiden. Daarom doen we ook weinig aan promotie. Dat is best jammer, maar het kan niet anders.”

 

Precies weer zo als het was

“De stellingen in ons archief moesten worden vervangen. Ze waren ruim dertig jaar oud en niet helemaal veilig meer. Je liep het risico een doos op je hoofd te krijgen. Niet echt fijn werken.”

“Met een groepje collega’s hebben we zelf het archief leeggehaald, tussen de bedrijven door. Dat was nog een behoorlijke klus. Vervolgens hebben we in twee dagen tijd zelf de oude stellingen gesloopt en afgevoerd. Daarna gingen de mannen van Bruynzeel aan de slag.”

“We wilden het precies weer zo als het was. Ze hebben dus alleen de oude stellingen vervangen door nieuwe. Dat gebeurde in een razend tempo, we stonden versteld. In drie dagen tijd was het gebeurd, echt ongelofelijk. En dan te bedenken dat ze ook nog last hadden van een interne verbouwing hier in het gemeentehuis.”

Snel en betrouwbaar

“We zijn erg tevreden over de aanpak van Bruynzeel. Snel en betrouwbaar”