BIBLIOTHEEK BILZEN, BELGIË

“Belisia is al sinds 1921 actief en heeft een hele historie in verschillende sectoren en eigen producties. In de hele ontwikkeling zijn wij sinds 2010 niet meer actief als eigen fabrikant op het gebied van Bibliotheekrekken. Sinds deze tijd hebben wij gekozen voor een partnership met Bruynzeel aan te gaan en dit is een zeer vruchtbare partner voor ons gebleken.
Zo ook bij het project Bibliotheek Bilzen. Hier was bij aanvang een verouderde Bibliotheek en de nood was er om een vernieuwing te doen. De stad heeft dit niet gezocht in kleine aanpassingen maar er is een geheel nieuw gebouw ontworpen door Adem Architecten en dit gebouw is gemaakt om te voldoen aan het karakter van een Bibliotheek voor vandaag en de toekomst. Zo zijn er veel belevingswerelden zeer mooi met elkaar verbonden en heeft de Bibliotheek een enorme digitale poot, zowel in beeld als geluid.
Voor deze interieur uitdaging hebben wij goed samen kunnen werken met Bruynzeel. Bruynzeel heeft een oplossing kunnen bieden die de vraag op maat beantwoorde maar wel met bewezen productlijnen. Hierdoor kon worden voldaan aan de hoge technische eisen maar ook aan het esthetisch verhaal van de architect. Door de integratie van musea vitrines, maatwerk en verlichting in de rekken hebben wij samen een unieke Bibliotheek beleving weten te creëren. De technische bewaking en uitvoering is hier zeer goed ingevuld door Bruynzeel zodat wij hier rust hadden en de focus konden geven aan de overige elementen die komen kijken bij de realisatie van een Bibliotheek. Door een intense samenwerking en opvolging van de werken zijn wij zeer blij met een partner als Bruynzeel die hun productkennis beheersen maar ook een bepaalde flexibiliteit kunnen toepassen om mee te gaan in de unieke op-maat oplossingen voor klanten.” Merlijn van Kan – Mede-eigenaar Belisia