DE SHENZHEN SCIENCE AND TECHNOLOGY BIBLIOTHEEK

De Shenzhen Science and Techmology bibliotheek is de eerste bibliotheek met een dubbele functie: het is zowel een openbare bibliotheek als een academische bibliotheek. De bibliotheek wordt gedeeld door onderzoeksscholen van vier universiteiten: de universiteit van Peking, de universiteit van Tsinghua, het instituut voor technologie van Harbin, en de universiteit van Nankai. De bibliotheek is daarnaast ook open voor de lokale bewoners. Met hun missie “Alles voor de mensen, voor alle mensen”, zorgen ze ervoor dat lokale studenten en docenten, bedrijfsonderzoekers en inwoners van Shenzhen in de bibliotheek vinden wat ze zoeken.

Ongeveer 10 jaar geleden richtte de Shenzhen Science and Technology bibliotheek de ruimte in met statische bibliotheekrekken. In de afgelopen jaren groeide hun collectie enorm, waardoor er een gebrek aan opslagcapaciteit ontstond. Daarom besloten ze om hun opslagcapciteit te vergroten door hun ruimte te optimaliseren. Een belangrijke eis van Shenzhen Science and Technology bibliotheek was dat de opslagsystemen van een hoge kwaliteit zijn, zodat eventuele problemen geminimaliseerd worden en ze een lange levensduur hebben.

Bruynzeel Storage Systems ontwierp de opslagoplossingen voor de Shenshem Science and Technology bibliotheek, waarbij de statische bibliotheekrekken werden vervangen door verrijdbare bibliotheekrekken. Er zijn twee Compactus® Dynamic II XTR geïnstalleerd met meer dan 11 km aan legborden! Zo verdubbelden ze hun opslagcapaciteit en kunnen ze hun, nog steeds groeiende collectie boeken kwijt.