DUDLEY ARCHIVES, VERENIGD KONINKRIJK

Het Dudley Borough Archives and Local History Centre was toe aan een nieuwe Locatie. „Het oude gebouw, een voormalige school, was niet meer geschikt“, zegt archivaresse Helen Donald. „We hadden te weinig plaats en het was teveel werk en te duur om het oude gebouw van de actuele klimaateisen te voorzien. Een nieuw gebouw was de juiste keuze voor ons. Voor een efficiënte en ruimtebesparende inrichting nam de Dudley Metropolitan Borough Council contact op met Bruynzeel.
De oplossing Bruynzeel leverde handgedreven verrijdbare rekken waarmee de beschikbare opslagruimte optimaal benut wordt en voldoende plaats beschikbaar is voor de expositie. Het Dudley Archive koos voor verrijdbare rekken in de geklimatiseerde opslagruimtes. De legborden werden aan de collectie aangepast zodat zo min mogelijk ruimte verloren zou gaan. Er werden bijvoorbeeld diepe legborden voor kranten gebruikt en minder diepe voor dozen met foto’s.
Er zijn rekken met legborden voor opgerold papier en lades voor papier dat vlak bewaard moet worden. Naast de ingang zijn grote rekken neergezet waar extra grote mappen een plek vinden. Alle 3 depotruimtes zijn voorzien van airconditioning volgens PD5454, waarbij 1 ruimte koeler en minder vochtig is, omdat daar audio- en videobestanden opgeslagen zijn. De geperforeerde wanden van de rekken zorgen voor een betere luchtcirculatie. In totaal leverde Bruynzeel 8.500 strekkende meter rekken plus rails voor een 4e depotruime die in de toekomst van verrijdbare rekken kan worden voorzien. „We zijn tevreden met de opslagoplossingen omdat we daarmee een betere omgeving voor onze collecties konden realiseren en veel sneller en eenvoudiger toegang hebben tot de opgeslagen voorwerpen“, zegt Helen Donald.