ELECTRICITY SUPPLY BOARD (ESB) , IERLAND

NATURALIS BIODIVERSITY CENTER - LEIDEN

Electricity Supply Board (ESB) heeft een volledig nieuw archiefcentrum geopend in Finglas, Ierland. Het gebouw is voorzien van warmtepompen en zonnepanelen om zo aan de hoogste energieclassificatie te voldoen.

Het gebouw is in eigen huis ontworpen en wordt het nieuwe archiefcentrum voor de collectie van het energiebedrijf, dat de industriële, economische en sociale ontwikkeling van de staat sinds de oprichting in 1927 beschrijft. Het A + -gebouw toont documenten, filmmateriaal en fysieke artefacten uit de eigen geschiedenis van ESB. Naar verwachting zal de collectie interessant zijn voor amateur- en professionele onderzoekers. 

“Dit nieuwe archiefcentrum bewaart en maakt de historische gegevens van ESB sinds de oprichting toegankelijk. De geschiedenis van ESB is onlosmakelijk verbonden met de ontwikkeling van het moderne Ierland. Het is een verhaal dat lessen en inzichten bevat die relevant blijven voor de wereld waarin we vandaag leven en de beslissingen waarmee we worden geconfronteerd. Het is ook een verhaal dat niet alleen interessant is voor ESB, maar voor iedereen met interesse in het verhaal van economische en sociale vooruitgang. ”

Ellvena Graham

Voorzitter, ESB Ierland

In het archiefcentrum is het elektronisch verrijdbare Compactus® Dynamic II systeem geplaatst met legborden en daarnaast ook A0-ladekasten.

Beide systemen huisvesten meer dan 11.000 archiefdozen, 500 kleine voorwerpen, 15.000 foto’s, 1500 glasnegatieven, 46.000 digitale afbeeldingen, 6.000 VHS / DVD’s, 500 films en meer dan 2000 interviews.

Meer weten over Compactus® Double Decker?