ERNST-MORITZ-ARNDT-UNIVERSITEIT GREIFSWALD, DUITSLAND

Het nieuwe gebouw telt 5 verdiepingen en werd ontworpen door Architekturbüro Eßmann Gärtner Nieper uit Leipzig. Binnen 2 jaar werd het concept bedacht en gerealiseerd.
Met de nieuwe bibliotheek, die aan de Loefflerstraße in Greifswald gelegen is, werden de werkomstandigheden van de medewerkers en bezoekers drastisch verbeterd. De ruimtes zijn nu zodanig opgezet dat rustig en geconcentreerd werken mogelijk is. 250 werk- en leesplekken met 12 individuele stilteruimtes en 5 vergaderruimtes staan wekelijks van maandag tot vrijdag 24 uur per dag ter beschikking. De bibliotheekrekken Bruynzeel won een Europese aanbesteding en werd daardoor in de gelegenheid gesteld de bibliotheekrekken voor de nieuwe bibliotheek te leveren. Het Thema “kennisopslag” werd met plafondhoge rekken gerealiseerd. De kopse kanten van de bibliotheekrekken werden voorzien van essenhouten voorzetwanden, passend bij de heldere uitstraling van het gebouw. In totaal beschikt deze bibliotheek over een opslagcapaciteit van circa 12.000 strekkende meters, wat voldoende is voor de content van 15 vakgebieden. Het totale aantal bibliotheeklocaties van de universiteit kon worden teruggebracht tot vier.
De planning en inrichting van de nieuwe bibliotheek is succesvol verlopen. Bruynzeel heeft werktekeningen gemaakt die tijdens de opbouw, de oplevering en voor de verhuizing erg handig waren. De samenwerking was prettig en onze studenten genieten nu van de mogelijkheden van onze moderne nieuwe Bibliotheek. Kathrin Burghardt – Afdelingshoofd
De inrichting van de bibliotheek werd gerealiseerd door Bruynzeel Archiv & Bürosysteme GmbH (bibliotheekrekken), Assmann Büromöbel (tafels) en König + Neurath (stoelen). De opdrachtgever was: Land Mecklenburg-Vorpommern, vertegenwoordigd door BBL M-V, divisie Hochschul- und Klinikbau.