ERNST-MORITZ-ARNDT-UNIVERSITEIT GREIFSWALD, DUITSLAND

De nieuwbouw van “Campus Loefflerstraße” van de Ernst-Moritz-Arndt Universiteit van Greifswald geeft plek aan collegezalen, de afdelingsbibliotheek en een kantine. De bibliotheek is de centrale bibliotheek van de Ernst Moritz Arndt Universiteit Greifswald en herbergt ongeveer 3,1 miljoen boeken en tijdschriften. De bibliotheek bestaat sinds 1604 en is één van de oudste universiteitsbibliotheken van Duitsland. Het nieuwe gebouw telt 5 verdiepingen en werd ontworpen door Architekturbüro Eßmann Gärtner Nieper uit Leipzig. In een recordtijd van twee jaar is het gebouw ontworpen en gebouwd.

Sysco-Library_07_Bruynzeel-Storage-Systems_Ernst-Moritz-Arndt-universiteit

Met de komst van de nieuwe bibliotheek, die aan de Loefflerstraße in Greifswald ligt, werden de werkomstandigheden van de medewerkers en bezoekers drastisch verbeterd. De ruimtes zijn nu zodanig opgezet dat rustig en geconcentreerd gewerkt kan worden. 250 werk- en leesplekken met 12 individuele stilteruimtes en 5 vergaderruimtes staan wekelijks van maandag tot vrijdag 24 uur per dag ter beschikking. Door deze nieuwe, centrale bibliotheek konden de diverse bibliotheeklocaties teruggebracht worden naar vier locaties.

Kennisopslag
Bruynzeel won een Europese aanbesteding en werd daardoor in de gelegenheid gesteld de bibliotheekrekken voor de nieuwe bibliotheek te leveren. Het thema van de bibliotheek is “kennisopslag”. Door de bibliotheek efficiënt uit te rusten met plafondhoge bibliotheekrekken, beschikt de bibliotheek nu over 12.000 strekkende meter legplanken om boeken en tijdschriften te kunnen opslaan. Daardoor kan de bibliotheek hun immense collectie, die vol zit met kennis, aanbieden aan studenten.

“De planning en inrichting van de nieuwe bibliotheek is succesvol verlopen. Bruynzeel heeft werktekeningen gemaakt die tijdens de opbouw, de oplevering en voor de verhuizing erg handig waren. De samenwerking was prettig en onze studenten genieten nu van de mogelijkheden van onze moderne nieuwe Bibliotheek.”

Kathrin Burghardt

Afdelingshoofd Universiteit Ernst-Moritz-Anrndt

Onderdeel van de inrichting
De bibliotheek fungeert als een sociaal ontmoetingspunt. Een dynamische en inspirerende plek, die uitnodigt om offline en online kennis op te doen en te delen.

De bibliotheekrekken zijn een belangrijk onderdeel van de inrichting van deze moderne bibliotheek. Afgezien van de praktische opslag van diverse media, bepalen ze de uitstraling van de ruimte. Om de open, lichte uitstraling van het gebouw te behouden, zijn de bibliotheekrekken voorzien van essenhouten voorzetwanden. Met  accessoires wordt de collectie daarnaast efficiënt en overzichtelijk opgeslagen.

 

Wilt u meer informatie over bibliotheekrekken?