GL EVENTS, FRANKRIJK

Het evenementenbureau GL Events in Lyon kreeg de uitdaging om een aantal eigen bedrijfsunits onder te brengen in één gebouw van ongeveer 8500 m2. Om de kantoorruimte zo optimaal mogelijk te benutten leverde Bruynzeel 5 verrijdbare kantoorkasten in 2 verschillende hoogtes. De gerealiseerde opslagcapaciteit staat gelijk aan 210 statische archiefrekken, maar door gebruik te maken van verrijdbare kantoorkasten heeft het bedrijf 50% aan ruimte weten te besparen.
De behoefte: het archief integreren in open-space kantoren
“In onze voormalige werkruimtes bevonden de archieven zich in de kelderverdiepingen. Wij hebben bij onze opzet van een open ruimte gezocht naar een nieuwe oplossing voor opslag.” Monique Martoia – Verantwoordelijk voor de vastgoedafdeling, GL Events
In het nieuwe gebouw van GL Events moeten de archieven een plaats krijgen in de open ruimte, waar opbergruimte beperkt is.
De oplossing: elektrisch verrijdbare kasten met toegangscontrole via een badge De elektrisch verrijdbare kasten zijn op plateaus in de open ruimte geïnstalleerd. Met dit compacte systeem konden de archieven en dossiers van meerdere afdelingen een plaats krijgen in een beperkte ruimte.
“Wij hebben met dit systeem van compacte kasten het opbergvolume geoptimaliseerd” – Monique Martoia.
De verrijdbare kasten worden door circa zestig personen van verschillende afdelingen gebruikt (vastgoed, HR, directie, communicatie, enz.) om archieven, dossiers, documentaties, enz. op te bergen. De vertrouwelijkheid van de dossiers wordt gegarandeerd door een systeem van toegangscontrole per badge. De verschillende afdelingen hebben uitsluitend toegang tot de ruimte die aan hen is toegewezen.
“De afdelingschefs zijn in het begin opgeleid. Het gebruik is simpel. Wij produceren veel archieven op de vastgoedafdeling. Het gaat hierbij om ‘levende’ archieven. Ik ben dus één van de mensen die de mobiele kasten het meest gebruiken. Ik ben een referentiegebruikster geworden en ik word dus vaak aangesproken als uitleg nodig is.“ – Monique Martoia.
De verrijdbare kasten zijn uitgevoerd in de huisstijlkleuren van GL Events voor een perfecte integratie in het milieu van het gebouw. De mening van de gebruikers: een ideaal opbergsysteem
“Ik gebruik de verrijdbare kasten sinds ongeveer anderhalf jaar. Ik was helemaal niet bekend met dit opbergsysteem. Dit is in onze open-space configuratie de ideale oplossing. Het gebruik is heel simpel. En onze bezoekers zijn allemaal onder de indruk, zowel van het compacte aspect als van de perfecte integratie van de kasten in onze kantoorruimte.” – Monique Martoia