HET DEPOT VAN KUNSTMUSEUM FREIBURG, ZWITSERLAND

In het nieuwe depot van het Kunstmuseum in Freiburg zijn verschillende handige opslagoplossingen van Bruynzeel geïnstalleerd, die voor de bescherming van de collecties en een handige logistiek zorgen.
De oude opslagruimtes waren verspreid waren over verschillende locaties en uiteindelijk niet meer geschikt voor het langdurig behoud van het stedelijk kunstbezit. Er was een gebrek aan plaats, barrièrevrije toegang, transportopties en adequate organisatiesystemen. Voor de op maat gemaakte inrichting van het nieuwe depot werd het Zwitserse verkoopkantoor van Bruynzeel benaderd. Van de projectfase tot de uiteindelijke bouw werd nauw samengewerkt binnen een projectteam om de opslag optimaal aan te passen op de behoeftes van de gebruikers en de beschikbare ruimte. Het nieuwe depot geeft meer vrijheid voor de opslag van de collecties en heeft een einde gemaakt aan de tijd waarin schade en waardevermindering dreigden.
Praktische opslagoplossingen In dit depot werden verschillende opslagmogelijkheden ingezet. De klassieke verrijdbare rekken, Type Compactus, zorgen voor toegankelijkheid en optimaal gebruik van de beschikbare ruimte. Innovatieve draagarmstellingen bieden plaats voor voorwerpen in allerlei vormen en afmetingen. Speciale Ladenkasten zijn ideaal voor Kunst in A0 of grotere maten. Highlight in dit depot zijn de bijzonder grote kasten. Er werd bijvoorbeeld een kast van 3,2mbreed bij 2,5 meter hoog met textiellades geplaatst. Het resultaat Het nieuwe functionele en moderne depot heeft nu voldoende plaats voor de huidige collecties en nog ruimte voor toekomstige aanwinsten. Alle voorwerpen zijn goed bereikbaar en makkelijk te vinden. Hier werd een inrichting gerealiseerd die nog vele jaren geschiedenis zal bewaren.