MILITARY ARCHIVES - IERLAND

De Ierse president Michael D. Higgins opende in 2016, een eeuw na de Paasopstand van 1916, officieel het nieuwe militaire archief in de Cathal Brugha-kazerne in Dublin. De archieven bevatten de archiefstukken van de strijdkrachten, het ministerie van Defensie en de pensioenraad van het leger.

Deze speciaal gebouwde archieffaciliteit maakt het mogelijk om al het militaire archiefmateriaal dat op een aantal locaties in het land was opgeslagen, samen te voegen op één locatie. Het biedt een veilige opslag voor ongeveer 70.000 archiefdozen, plus de opslag van ‘speciale media’-materiaal, zoals video’s, filmrollen, foto’s en microfilms, waarvoor specifieke opslagomstandigheden vereist zijn.

22 km elektronisch verrijdbare opslagsystemen
Meer dan 22 km aan verrijdbare opslagsystemen, die zijn ontworpen volgens de hoogste internationale veiligheidsnormen, zijn geïnstalleerd op twee verdiepingen in het nieuwe gebouw. Op twee plekken is er een doorgang naar een tweede, reeds bestaand gebouw.

Het bestaande, monumentale gebouw is ontworpen als kazerneziekenhuis en werd rond 1903 gebouwd. Het kazerneziekenhuis is zorgvuldig gerenoveerd om een ​​bibliotheek te kunnen huisvesten met leeszalen, administratiegebieden en heeft een nieuwe ingang gekregen voor openbare toegang.

Op afstand bedienbare toegangscontrole
De elektronisch verrijdbare systemen zijn meer dan 4 meter hoog. Medewerkers maken gebruik van een WAV (Work Assist Vehicle) om archiefdozen die zich op hoogte bevinden veilig en makkelijk te kunnen picken. De verrijdbare opslagsystemen zijn geleverd met een op afstand bedienbare toegangscontrole, die is verbonden met elke WAV. De medewerkers kunnen zo op afstand, met de Bruynzeel app, een gangpad openen.

Verzonken in de grond
Vanwege hoogtebeperkingen van het gebouw, is het nieuwe archiefsysteem een halve verdieping in de grond verzonken, waardoor een halve kelder ontstaat voor het onderste opslagniveau. De hoofdconstructie bestaat uit een betonnen frame dat 4 uur brandwerend is om te voldoen aan de archiefeisen.

Deze nieuwe faciliteit heeft een gedeeltelijk vervallen terrein en een bestaand ongebruikt kazerneziekenhuis veranderd in een uitnodigend en gebruiksvriendelijk gebouw, zowel voor het personeel als voor het bezoekende publiek.

Geleverd is:

  • 22 km aan legborden
  • 1.500 manuren installatiewerk
  • 800 kg laadvermogen per vak
  • 8.000 kg belading per verrijdbare wagen
  • Het grootste verplaatsbare blok bevat 6.765 archiefdozen

Wilt u meer weten over verrijdbare opslagsystemen?
Bekijk ons aanbod!