MUSÉE DE VALENCE, FRANKRIJK

Het Musée de Valence heeft een collectie artistieke stukken van plaatselijke artiesten en verschillende archeologische vondsten uit de omgeving. Voor de nieuwe opslagruimte had het museum van Valence een museumopslagoplossing nodig die de collectie beschermt tegen stof, waarin de objecten nog steeds bekeken kunnen worden en die regelmatig onderhoud en controle mogelijk maakt.

De oplossing
De schilderijen worden aan beide zijden van elk rek opgeslagen. De frames worden afgesloten met een stalen kopwand ter bescherming van de schilderijen. De afwezigheid van rails in de vloer draagt bij aan het gebruikscomfort, vergemakkelijkt het transport in de gangen voor de schilderijopslag en maakt eenvoudig onderhoud mogelijk. Om het ruimtegebruik in het museumdepot te optimaliseren, werden langs de muren, aan de achterzijde van vaste rekkensystemen en aan de voorzijde van de P90-palletrekken vaste schilderijrekken geïnstalleerd.