ONZE LIEVE VROUWE ZIEKENHUIS AALST, BELGIË

Het OLV ziekenhuis in Aalst, België, is een ziekenhuis in volle expansie. Daardoor heeft het ziekenhuis continu te kampen met plaatsgebrek, met name voor de opslag van medisch materiaal. Dit plaatsgebrek was de reden dat het OLV ziekenhuis op zoek ging naar een efficiënte opslagsysteem om de opslagcapaciteit te vergoten en de toekomstige expansie aan te kunnen.

“Ik was meteen overtuigd dat we onze opslagcapaciteit drastisch konden vergroten dankzij dit mobiel rekken systeem.” 

Peter Van Houdenhove

Hoofdverpleegkundige Intensive Care

Flexibel opslagsysteem
Met een verrijdbaar Compactus® Dynamic opslagsysteem kon een verdubbeling van de bestaande opslagcapaciteit gerealiseerd worden.
Doordat er maar 1 gangpad wordt gebruikt, is de opslagcapaciteit in vergelijking met statische rekken vrijwel verdubbeld.

Het mobiele opslagsysteem is gedeeltelijk ingericht met legborden, laden en modulaire manden voor de opslag van kleine objecten. Bovendien zijn er speciale uittrekbare hangkaders op maat ontworpen, waarin de modulaire manden met zwaardere goederen (bvb Baxters) kunnen worden geplaatst. 

Ergonomie en veiligheid
Het OLV ziekenhuis draagt ergonomie en veiligheid hoog in het vaandel en dus werd er gekozen voor een elektronisch aangedreven type Compactus® XTR Dynamic.

Dit verrijdbare opslagsysteem biedt de mogelijkheid om vertrouwelijke informatie veilig op te bergen. Door middel van pincodes zijn er verschillende autorisatieniveaus mogelijk, die aangewezen gebruikers of afdelingen toegang tot specifieke gangpaden verschaffen. Daarnaast heeft het opslagsysteem een standaard set van veiligheidsapplicaties waardoor de veiligheid van de opgeslagen goederen én de veiligheid van de gebruiker wordt gewaarborgd.

Door het bedieningspaneel kan het systeem zelfs met de handen vol bediend worden. De flexibiliteit aan indeling vergroot daarnaast het gebruikersgemak.

 

“Het mobiel rekken systeem voldoet aan de ergonomische- en veiligheidsaspecten welke belangrijke thema’s vormen in ons ziekenhuis.”

Jan De Veylder

Programmamanager Operatiekwartier

Wilt u meer informatie over verrijdbare opslagsystemen voor de gezondheidszorg?