SCHUURMAN SCHOENEN GRONINGEN, NEDERLAND

Schuurman Schoenen Groningen Bruynzeel Storage Systems
Een grotere voorraad op hetzelfde oppervlak. Dankzij het verrijdbare magazijnsysteem van Bruynzeel Storage Systems hoeft Schuurman Schoenen in Groningen klanten veel minder vaak ‘nee’ te verkopen. Dat komt de omzet ten goede.

In de winkel worden de schoenen verkocht waarmee het geld wordt verdiend. Maar het magazijn beneden is de motor waarop het verkoopproces draait. Hoe groter de magazijnvoorraad, hoe vaker de verkopers aan de wensen van de klanten tegemoet kunnen komen, hoe meer schoenen er over de toonbank gaan.

Daarom is filiaalmanager Mark Engelkens van Schuurman Schoenen zo tevreden met het opbergsysteem dat Bruynzeel Storage Systems plaatste in het magazijn van de schoenenzaak: “In ons vernieuwde magazijn kunnen we 7000 paar schoenen kwijt, in onze oude stellingkasten 3500 paar. Daardoor is het aantal ‘nee’- verkopen met de helft gedaald.”

In plaats van zes gangpaden is er nu nog maar één

Door de verrijdbare dubbele magazijnkasten wordt de beperkte ruimte beneden veel efficiënter gebruikt. In plaats van zes gangpaden is er nu nog maar een. De kasten, die soepel met de hand via rails kunnen worden verplaatst, zijn met hun losse planken bovendien flexibel en efficiënt in te delen, waardoor de opslagcapaciteit verder is toegenomen.

Tegelijk met de installatie van de magazijnkasten nam Schuurman Schoenen een slim ticketingsysteem in gebruik. De verkopers in de winkel hoeven niet meer naar beneden om in het magazijn de schoenen te zoeken waar de klant naar vraagt, maar geven via een bonnetje hun ‘bestelling’ door aan de twee vaste magazijnmedewerkers beneden. Die weten de weg in het magazijn en kunnen de gevraagde schoenen snel leveren.

“Het scheelt niet alleen veel tijd waardoor we klanten nog sneller en beter kunnen helpen, maar is ook fysiek minder belastend voor de medewerkers”

filiaalmanager Mark Engelkens

Filiaalmanager Schuurman Schoenen

“Nu gaat alles nog even via de trap, maar straks via een transportband”, zegt filiaalmanager Engelkens. “Dat scheelt niet alleen veel tijd waardoor we klanten nog sneller en beter kunnen helpen, maar is ook fysiek minder belastend voor de medewerkers.”

Het opbergsysteem dat Bruynzeel bij Schuurman installeerde is in feite een archiefsysteem met wat aanpassingen. Zo hebben de verrijdbare ‘archiefkasten’ een achterwand gekregen om te voorkomen dat de gladde schoenendozen tijdens het openen en sluiten gaan glijden. De energiezuinige Led-verlichting in de gangpaden is zodanig aangepast dat de medewerkers ook op de onderste planken altijd goed zicht hebben.

Ze stonden steeds meteen klaar met een oplossing

De installatie van het systeem nam niet meer dan drie dagen in beslag, waarbij het egaliseren van de scheve vloer de meeste tijd kostte. “Het ging boven verwachting snel”, zegt Engelkens. Ook over de manier waarop Bruynzeel enkele kleine kinderziektes afhandelde, is hij zeer tevreden: “Ze stonden steeds meteen klaar met een oplossing.”

Schuurman Schoenen is de eerste schoenenzaak in Nederland waar Bruynzeel Storage Systems zijn archiefsysteem als opbergsysteem in het magazijn plaatste. Filiaalmanager Engelkens is er zeer blij mee. “Het werkt vanaf de eerste dag perfect. Daarom gaan andere filialen er waarschijnlijk ook gebruik van maken.”

Schuurman Schoenen heeft veertig fysieke winkels in het oosten en van het land en een webwinkel. Het hoofdkantoor en het centrale magazijn van de keten is gevestigd in Neede.

Benieuwd hoe u de opslagcapaciteit in uw winkel kunt verbeteren?