Skåne University Hospital, Zweden

De opslag van medische materialen was niet efficiënt georganiseerd in het Skåne University Hospital in Malmö. Hierdoor verloren verpleegkundigen vaak belangrijke tijd bij het ophalen van materialen. Dat was de hoofdreden dat het ziekenhuis op zoek ging naar een efficiënt opslagsysteem. 

 

De chirurgischafdeling van het Skåne University Hospital in Malmö is voorzien van een nieuw verrijdbaar opslagsysteem Compactus® Original XT. De materialen die in dit systeem worden opgeslagen, worden gebruikt tijdens spoedeisende operaties in de avonduren en in het weekend. 

Efficiëntie
Het nieuwe opslagsysteem verving een bestaand, verouderd systeem. In het vorige systeem werden diverse materialen, medische gereedschappen en accessoires van diverse afdelingen opgeslagen. Dat betekende dat personeel soms op elkaar moest wachten, wat niet bevorderlijk was voor de effectiviteit van de werkzaamheden op de afdeling anesthesie.

Opslag verplaatsen
Om werkzaamheden efficiënt te laten verlopen is gekozen om de opslag van de afdeling anesthesie te verplaatsen naar een andere ruimte.

Het roze opslagsysteem begint met een vast, niet verrijdbaar gedeelte, waardoor personeel altijd snel toegang heeft tot bepaalde materialen. In de andere secties worden instrumenten, schroeven, platen, pennen en protheses opgeslagen. In het blauwe systeem worden alle andere medische middelen opgeslagen. 

Speciale oplossingen

Er zijn ook een aantal speciale oplossingen geïnstalleerd. Eén daarvan is een vakkenkast, waar het personeel langere voorwerpen kan opslaan. De automatische deuropener werd op één van de voorpanelen geplaatst.

 

 

Wilt u meer weten over onze opslagoplossingen voor de gezondheidszorg?