SÖRMLANDS MUSEUM

Regionaal museum

Het museum van Sörmland is een regionaal museum met activiteiten in heel Sörmland. Het museum wil de blik van mensen verruimen en betrokkenheid creëren.

Na een gedegen onderzoek gaf de districtsraad van Sörmland de opdracht voor een nieuw museumgebouw. Een creatieve ontmoetingsplek voor iedereen. Met ruimte voor tentoonstellingen, evenementen, cursussen, vergaderingen, open collecties en nog veel meer. Er zijn ook productie- en werkruimten voor de uitgebreide activiteiten van het museum in heel Sörmland.

Nieuwe stijl van presenteren

Het Sörmlands museum heeft ervoor gekozen om af te stappen van de gebruikelijke stijl van presenteren in een museum. Objecten, foto’s en film worden verzameld en samen tentoongesteld om zo de verhalen van personen, ambachten, gebieden en gebeurtenissen te kunnen vertellen in verschillende tijden en sociale contexten.

De collectie groeit en verandert voortdurend om verschillende personen, ambachten, gebieden en gebeurtenissen in hun context te kunnen laten zien. Op deze manier laten ze de bezoekers de geschiedenis van de samenleving zien.

 

Een uniek, open depot

Bruynzeel Storage Systems had de eer om het gros van de opslagoplossingen aan Sörmlands Museum te leveren:

  • Verrijdbare breedvakstellingen voor de opslag van meubels en andere grote voorwerpen
  • Ladekasten voor de opslag van kleine tot middelgrote objecten
  • Palletstellingen voor de opslag van zware voorwerpen
  • Statische schilderijrekken om voorwerpen aan op te hangen
  • Ladekasten voor de opslag van textiel
  • Sysco® rekken voor de opslag van textiel en andere voorwerpen
  • Speciaal ontworpen rekken voor de opslag van bruidsdekens en zadels
  • Ladekasten voor de opslag van vlaggen
  • Transportkarren

“Het verhaal, de zichtbaarheid van de collectie en de vraag naar verandering hebben ook nieuwe eisen gesteld aan het interieur van het museum. Er zijn veel nieuwe opslagsystemen speciaal voor het Sörmland Museum gemaakt – van volledig open Sysco® rekken tot verrijdbare kasten, speciale kledingrekken en transportkarren voor educatieve activiteiten. Dit is in Zweden én internationaal uniek en kenmerkend voor het nieuwe Sörmlands Museum.”

Karin Lindvall

Directeur Sörmlands Museum

Wilt u meer weten over onze opslagsystemen voor musea?
Bekijk ons portfolio en laat u verrassen!