SWISS RE, MÜNCHEN

Een innovatieve nieuwe werkomgeving voor de medewerkers van Swiss Re. In april 2013 werd de beslissing genomen de vestiging in Unterföhring te sluiten en een nieuwe standplaats te zoeken. Daar zou een nieuwe moderne en flexibele werkomgeving gerealiseerd worden met aantrekkelijke op de toekomst gerichte werkplekken.
Men besloot de kansen en uitdagingen van een non-territoriale werkomgeving aan te gaan, waar iedere medewerker dagelijks de mogelijkheid heeft een werkplek te kiezen die tot de individuele behoeftes en activiteiten van die dag past. Via het project evolutie@work werd een omvangrijk Change Management proces gestart om alle betrokkenen op de veranderingen voor te bereiden.
De uiteindelijke verhuizing naar München vond plaats in maart 2015. In het “Arabeska”- de nieuwe Duitse vestiging van Swiss Re – werken ongeveer 400 mensen verdeeld over 2 verdiepingen. Het is een spectaculair gebouw dat met milieuvriendelijke materialen gebouwd is en dat zich tussen waterpartijen, houten terrassen en een groene tuin bevind. Bij de inrichting van het interieur werd aandacht besteed aan het feit dat medewerkers geen vaste werkplek meer hebben. Om te vermeiden dat ze zich verloren zouden voelen, werd aan iedereen een “Homebase” toegewezen, waarmee een gevoel van samenhorigheid en oriëntatie gecreëerd word. Er werden verschillend ingerichte werkplekken en mogelijkheden om ongestoord te kunnen werken gerealiseerd. Daarnaast is er nog een “business garden” waarin projectteams elkaar kunnen ontmoeten. Voor de opslag van Ordners, Kantoorbenodigdheden en persoonlijke items werden 13 office units van Bruynzeel geïnstalleerd. Deze plaat besparende opslagoplossingen zijn op centrale plaatsen op kantoor gezet en bieden een praktische manier om allerlei voorwerpen in de non-territoriale werkomgeving van Swiss Re te bewaren.
Matthias Knott – Head of Human Resources bij Swiss Re trekt een positieve conclusie: Swiss Re in München loopt met dit flexibele kantoorconcept niet alleen binnen de Swiss Re-Group voorop, maar is een voorbeeld voor de gehele verzekeringsbranche. We bieden aantrekkelijke, op de toekomst gerichte werkplekken en flexibiliteit voor onze medewerkers. Bij ons heeft iedereen elke dag de mogelijkheid een werkplek te kiezen die bij hun past.