THOMAS SABO, DUITSLAND

30 jaar na de oprichting van Thomas Sabo, centreerde het internationaal succesvolle sieraden- en horloge merk haar activiteiten in een nieuw hoofdkantoor. Ongeveer 490 medewerkers verhuisden naar het nieuwe kantoor aan de Silberstraße in Lauf an der Pregnitz. Het nieuwe hoofdkantoor is een mijlpaal in de geschiedenis van het bedrijf. Het is een langetermijninvestering en een duidelijke verbintenis met de Regio Neurenberg.
In 1984 richtte Thomas Sabo zijn bedrijf op. Aanvankelijk importeerde hij zelfontworpen sieraden uit Azië en bood deze op beurzen te koop aan. Begin jaren 90 nam hij de getalenteerde grafisch ontwerpster en decorateur Susanne Köbli in dienst. Dat bleek een uitstekende beslissing. Sinds die tijd ontwikkelen ze gezamenlijk de sieraden- en horlogecollecties. Thomas Sabo is een wereldwijd succesvol merk geworden; een trendsetter die zijn fans met innovatieve ontwerpen verblijdt.

Een nieuw Hoofdkantoor
In het nieuwe hoofdkantoor zijn nu alle medewerkers van de voormalige locaties gevestigd. Het concept van het gebouw en zijn omgeving is gericht op een toename van het aantal medewerkers en op de duurzame groei van het bedrijf.

Architectuur en feel-good factor
De architectuur van het gebouw, veel glas en licht, weerspiegelt de visie en identiteit van het merk Thomas Sabo. De lichte, open ruimtes stimuleren creativiteit. Twee bedrijfsrestaurants met eigen keuken en een interne sportschool zorgen voor een comfortable werkomgeving. Het gehele gebouw wordt tevens verwarmt door aardwarmte.

Opslagoplossingen
Op kantoor zorgt de Clean-Desk-Methode ervoor, dat er maar beperkt papier gebruikt wordt.

Voor de opslag op kantoor heeft Bruynzeel 4 verrijdbare kasten per tafelgroepering geleverd. Elke office unit bestaat uit kastelementen met 3 vakken, die in totaal plaats bieden aan 345 ordners.

In de kelder werden 2 verrijdbare achiefkasten met hangmappenframes en legborden geïnstalleerd. Deze opslagoplossingen werden op maat gemaakt voor de ruimte waarin ze staan. De archiefkasten zijn om de technische instalaties aan het plafond heen gebouwd. In totaal biedt de nieuwe archief plek ruimte voor meer dan 6000 ordners.

Dit project werd mede mogelijk gemaakt door JB Architekten en bsk Büro- und Projekteinrichtung.