UNIVERSITEIT VAN BAYONNE, FRANKRIJK

De Universiteit van Bayonne wilde alle universiteitsdossiers centraal opslaan in het hart van de stad Bayonne, in het historische centrum op de locatie van de voormalige militaire kazerne. Op deze locatie, versterkt door Vauban en vandaag de dag geclassificeerd als historisch monument, werd de nieuwe bibliotheek van 1500 m2 gebouwd.

De oplossing
Om het interieur af te stemmen op het ontwerp van het gebouw, schreven de architecten een tender uit voor de inrichting van de lees- en opslagruimtes met metalen bibliotheekrekken. De klant was vooral onder de indruk van de vele accessoires die er geboden werden: inzetwanden, tijdschriftenbakken, dichte panelen, zwevende verdelers enz. De Sysco®-bibliotheekrekken in de leeshal werden uitgerust met directe verlichting om een kalme, prettige ruimte te creëren.