FARNHAM UNIVERSITY FOR CREATIVE ARTS, UK

UNIVERSITEITSBIBLIOTHEEK IN FARNHAM, VERENIGD KONINKRIJK

Elaine Thomas Bibliotheek, de Bibliotheek van de Farnham University for the creative arts, was toe aan een grondige renovatie. Het gebouw is na deze renovatie een verlengde van de studeeromgeving, met speciale ruimtes waarin individueel of met groepen gestudeerd kan worden. Naast een omvangrijk aanbod aan vakliteratuur en computers, biedt de bibliotheek toegang tot een breed spectrum aan ondersteunende dienstverlening zoals Studieadvies, financieel advies en hulp bij dyslexie.

“Toen de opdracht kwam om deze ruimte te herontwikkelen, waren we het erover eens dat een van de belangrijkste punten universele toegang zou zijn”

Simon Harper

Gateway Services Manager bij UCA Farnham

Wat de herontwikkeling van de bibliotheek van UCA Farnham onderscheidt, is de niet-aflatende inzet van de universiteit voor de integratie van het grote aantal studenten met een handicap. Gezien het strategische doel van UCA om mensen met een handicap aan te trekken voor haar bachelor- en postdoctorale programma’s – en de langdurige relatie met de nabijgelegen school voor ernstig gehandicapten, Treloar College – ging de herontwikkeling van de bibliotheekruimte in Farnham gepaard met een zeer specifieke reeks uitdagingen.

De belangrijkste eis
“Toen de opdracht kwam om deze ruimte te herontwikkelen, waren we het erover eens dat een van de belangrijkste punten universele toegang zou zijn”, zegt Simon Harper, gateway services manager bij UCA Farnham. “We besloten dat er overal in het gebouw voldoende plaats moest zijn om met een rolstoel 360 graden te kunnen draaien, ook in de gangpaden van de verrijdbare boekenkasten. ”

Samen met de universiteit en de architecten van DRDH Architects ontwikkelde en installeerde Bruynzeel gebruiksvriendelijke, elektronisch verrijdbare opslagsystemen die plaats bieden aan meer dan 70.000 boeken. De op maat gemaakte rekken hebben extra brede gangpaden van 1800mm breed, waardoor zelfs elektrische rolstoelen, zoals bijv. die van Studente Fay Hart (zie foto) eenvoudig kunnen draaien. De elektrische besturing van de verrijdbare rekken is heel eenvoudig met één druk op de knop te regelen. De hoogte van het bedieningspaneel is aangepast aan de zittende bedieners.

“Wij zijn erg tevredem met deze oplossing. De boekenrekken zijn praktisch voor álle studenten, niet alleen maar voor degenen met een lichamelijke beperking. Bruynzeel heeft ons geholpen met voorzieningen van hoge kwaliteit voor álle studenten.”

Simon Harper

Gateway Services Manager bij UCA Farnham

Wilt u meer weten over verrijdbare bibliotheekrekken?
Meer informatie vind u hier: