WARWICKSHIRE MUSEUMS COLLECTION CENTRE, UK

Heritage & Culture Warwickshire is verantwoordelijk voor de omvangrijke collecties van diverse musea in de stad Warwick. Zij zochten hulp bij Bruynzeel Storage Systems en Harrow Green – een verhuisbedrijf gespecialiseerd in het vervoer van museumobjecten – om de juiste opslagoplossingen te vinden voor het nieuwe collectiecentrum. Hun huidige depots waren oud en voldeden niet meer aan de nieuwste regelgeving.
Mede daardoor werd er een nieuw, modern gebouw ontworpen, waar niet alleen voldoende ruimte zou zijn om alle collecties onder te brengen, maar waar ook ruimte is voor uitbreiding van de collectie.

Het verhuisbedrijf identificeerde de gehele collectie, waarnal Bruynzeel de juiste opslagoplossing ontwikkelde. De collectie bestaat uit geologie, archeologie, kostuum & textiel, sociale geschiedenis, herbarium en archiefmateriaal.

“Bruynzeel heeft uitstekend werk geleverd en we zijn echt onder de indruk. Dit is, gezien de omvang van het werk, echt een indrukwekkend prestatie, die ook afstraalt op iedereen die van het eerste ontwerp tot de voltooing bij het proces betrokken is geweest. Het installatieteam was erg professioneel, prettig en beleefd in de omgang. De enkele keren dat HCW-collega’s tijdens de installatie ter plaatse zijn geweest, was het een grote geruststelling om te zien dat het team zo professioneel heeft gehandeld. Er is uitstekend werk geleverd door een uitstekend team, daar zijn we zeer dankbaar voor.”

Richard Lewis

Manager Collecties & Ontwikkeling

Bruynzeel Storage Systems opslagsystemen voor het depot:

– Statisch & verrijdbare Sysco® stellingen
– Statische & verrijdbare breedvakstellingen
– Statische schilderijrekken voor de opslag van klokken
– Speciale draagarmstellingen
– Extra brede lades voor kostuums
– Tussenverdieping
– Goederenlift

In het kader van upcycling, verhuisde Bruynzeel een aantal gebruikte opslagsystemen die nog bruikbaar waren in het nieuwe depot.

Wilt u meer informatie over opslagsystemen voor museale collecties?  Bekijk ons assortiment opslagsystemen.