Bruynzeel Storage Systems uit Panningen, ETF Machinefabriek uit Nederweert en Montair Process Technology uit Sevenum zijn de drie finalisten voor de Limburg Export Award 2015. Lilianne Ploumen, minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, reikt op woensdag 18 november de felbegeerde prijs uit bij Linssen Yachts in Maasbracht, de winnaar van vorig jaar. De vakjury koos de drie finalisten uit een shortlist van tien Limburgse, exporterende bedrijven met stuk voor stuk vooral een heldere exportstrategie en een gezonde bedrijfsvoering.
Het juryrapport De jury beschouwt Bruynzeel Storage Systems als een voorbeeld van de maakindustrie die door innovatie en internationalisering sterk is gegroeid. Bruynzeel startte zijn activiteiten in 1953 met de productie en verkoop van houten stellingen, later aangevuld met stalen systemen. Anno 2015 levert Bruynzeel met 242 medewerkers state-of-the-art ruimtebesparende opbergoplossingen. De productie is gevestigd in Panningen, het servicecenter en de showroom in Roermond. Bruynzeel heeft een eigen research & development afdeling, besteedt veel aandacht aan maatschappelijk verantwoord ondernemen en werkt samen met erkende instituten en bedrijven aan innovaties. Van de omzet wordt 94 procent in het buitenland gemaakt, onder meer in Rusland, het Midden-Oosten en het Verre-Oosten. In negen landen heeft Bruynzeel eigen verkoopteams die vanuit Limburg ondersteund worden. In 50 landen wordt gewerkt met distribiteurs.
De uitreiking op 18 november live te zien op TV De uitreiking wordt live uitgezonden door L1 TV. De winnaar ontvangt van minister Ploumen een award ontworpen door kunstenaar Dick van Wijk en een geldbedrag van 10.000 euro. De nummers twee en drie worden uitgenodigd voor een buitenlandse handelsmissie.
L1 TV heeft van de genomineerden een kort gefilmd portretje gemaakt dat te zien is op Youtube.com/L1, op twitter via #Wereldspelers en op de website van de exportsociëteit Limburg www.exportsocieteit.nl
Over de Export Sociëteit De Limburg Export Award is een initiatief van de Export Sociëteit Limburg en werd in 2006 voor het eerst uitgereikt. De competitie wordt ondersteund door de Limburgse Werkgevers Vereniging (LWV), MKB Limburg, Zuyd Hogeschool en Universiteit Maastricht. Sponsoren zijn ING, Seacon Logistics, Provincie Limburg en de Kamer van Koophandel. De eerdere edities werden gewonnen door achtereenvolgens Adams Pauken uit Ittervoort, Weir Minerals Netherlands BV uit Venlo, Hauzer Techno Coating uit Venlo, Van Aarsen International uit Panheel, Scelta Mushrooms uit Venlo, Koninklijke Kusters Engineering uit Venlo, WP Haton uit Panningen, Thomas Regout uit Maastricht en Linssen Yachts uit Maasbracht. Over de Vakjury De vakjury van de Limburg Export Award wordt gevormd door prof. dr. J. Lemmink, decaan School of Business and Economics, Universiteit Maastricht; F. Nelissen, voorzitter Export Sociëteit Limburg; A. Beurskens, gedeputeerde Economische Zaken Provincie Limburg, drs. J. Tindemans, oud-algemeen directeur Maastricht Aachen Airport; drs. W. Weijnen, algemeen secretaris Limburgse Werkgevers Vereniging, G. Coenen, senior overseas logistic manager/global compliance officer Seacon Logistics BV , R. Rutten, senior vice-president CP &O Océ Technologies BV en H. van der Broeck, senior relatiemanager grootbedrijf district Limburg ING Nederland.