Begin februari opende Bruynzeel Storage Systems een internationale ontwerpwedstrijd om antwoord te krijgen op de vraag hoe kantooropslagsystemen in de toekomst er uit zullen zien. Deelnemers konden op drie verschillende categorieën (design, functionaliteit en duurzaamheid) één of meerdere ideeën inzenden. We ontvingen tal van inzendingen van over de hele wereld. De drie winnende inzendingen trokken de aandacht van Timothy Jacob Jensen, gerenommeerd industrieel ontwerper en ere jurylid van deze ontwerpwedstrijd. Hij prees de ideeën om hun combinatie van “visionair denken” en praktische aandacht voor detail. De drie winnaars – twee Nederlanders en een Franse – winnen een reis naar Shanghai om samen met Timothy Jacob Jensen de drie ideeën uit te werken tot één concept. Het uiteindelijke concept wordt mogelijk gelanceerd als Signature Line.
The Cubik’s Box door A-h – Winnaar in de categorie Design
Crowdsourcing - Bruynzeel Storage Systems
De Cubik’s Box is geïnspireerd door de Rubik’s Cube en bestaat uit acht identieke secties die “exploderen” vanuit een centraal punt tot separate opbergunits. Elke unit draait op zijn eigen spoor waarbij de hoekunits met 45 graden naar buiten draaien. De units kunnen individueel of in groepen worden verplaatst om een steeds veranderende toegangspatroon te creëren die zowel vanuit een esthetisch als praktisch oogpunt werkt.
Crowdsourcing - Bruynzeel Storage Systems
De juryleden waren onder de indruk van de eenvoud en de “eigenheid” van het concept. De Cubik’s Box werkt zowel als een sculpturaal object in een open kantoor als een praktisch systeem voor opslag: “We see great potential in the closed-off box, at first impenetrable and safe, when magically opened, suddenly inviting”.

Cloud Cabinet door Mark Halbjeijer, APTO – Winnaar in de categorie Functionaliteit

Crowdsourcing - Bruynzeel Storage Systems
Hoevaak heb je wel niet naar die slechte kwaliteit plafondtegels in uw kantoor gekeken en gedacht: is dit nu echt de beste manier van ruimtegebruik? De Cloud Cabinet is het geesteskind van de in Amsterdam gevestigde ontwerper Mark Halbjeijer van het ontwerpbureau APTO. Een geniaal idee om een van de meest over het hoofd geziene gebieden binnen iedere werkruimte te exploiteren. Cloud Cabinet is een serie van kluisjes, gehuisvest op mobiele lopers in de verlaagde plafond van de werkruimte. De kluisjes worden bediend met behulp van een mobiele app die het gewenste lockersysteem als een verticale muur naar beneden brengt tot op een hoogte waar de kluisjes toegankelijk zijn. Als een “perfect voorbeeld van visionair denken dat resulteert in een functionele oplossing” werd het ontwerp van Halbjeijer gekozen door de geavanceerde benadering van on-demand opslag. De juryleden waren vooral onder de indruk van de aandacht die is geschonken aan de details in het ontwerp, met inbegrip van een geïntegreerde licht- en luchtventilatiesysteem.

WorkScape door Max Rijken – Winnaar in de categorie Design

Crowdsourcing - Bruynzeel Storage Systems
Deze multifunctionele kantoormuur, ontworpen door Max Rijken van het Industrial Design and Engineering School aan de TU Delft won om zijn organische esthetische en interactieve sociale toepassingen. De visuele stijlelementen van natuurlijke vormen geeft de WorkScape een rotsachtige uitstraling. De Workscape onthult bij het openen een koffiehoek, een opslagunit en een semiprivate hoekje voor korte vergaderingen in een open kantoorruimte. De juryleden werden aangetrokken doordat de WorkScape er zowel open als gesloten bijzonder goed uitziet en door de naturalistische vormen en silhouetten die de dominerende geometrische figuren en design in de werkomgeving doorbreken. De drie winnaars reizen later dit jaar naar Shanghai om samen met Timothy Jacob Jensen de drie ideeën uit te werken tot één concept. Het uiteindelijke concept wordt mogelijk gelanceerd als Signature Line.