BBC ARCHIVE CENTRE PERIVALE, UNITED KINGDOM

BBC Archiefcentrum Perivale, Verenigd Koninkrijk 

Het speciaal gebouwde media-archief van de BBC’in Perivale, Londen, werd in 2011 geopend. Het BBC-archief is een rijke historische bron die de evolutie van de omroep kan volgen in documenten, radio, televisie, foto's, bladmuziek en vinylcollecties. Het is echt een van de grootste omroeparchieven ter wereld. Het archief bevat in totaal 3,7 miljoen items.

 

BBC ARCHIVE CENTRE PERIVALE, UNITED KINGDOM

Klimaat-gecontroleerd archief

Het archief van de BBC bestaat uit verschillende band-, film- en geluidsformaten en moet worden ondergebracht in geschikte klimaatgecontroleerde kluizen om te voorkomen dat de band- en filmvoorraden na verloop van tijd worden aangetast. Het nieuwe archiefcentrum van de BBC heeft negen klimaatgecontroleerde kluizen die afzonderlijk kunnen worden afgesteld op temperatuur en relatieve vochtigheid. Het is uitgerust met een archiefopslagsysteem met hoge dichtheid om de kostbare voorraad archiefmateriaal van de Corporation’

ontdek onze oplossingen

 

BBC ARCHIVE CENTRE PERIVALE, UNITED KINGDOM

Een mobiel opslagsysteem 

Na de volledige operatie, inclusief de installatie van 3,9 meter hoge mezzaninevloeren, meer dan 5 km rails voor de mobiele opslagsystemen met hoge dichtheid, samen met 4500 m2 infill-vloeren op de begane grond en een vergelijkbare hoeveelheid staalmatten op de mezzanine, waren we in staat het BBC Archive Centre Perivale te voorzien van meer dan 85.000 schappen. Het gebouw biedt nu 100 km aan lineaire opslagcapaciteit. De rekken zijn gemonteerd op verrijdbare wagens die op vloerrails lopen. Het opslagsysteem neemt minder ruimte in beslag omdat er slechts één “floating”gangpad is in plaats van een reeks vaste gangen.

wenst u meer te weten