Louvre Conservation Centre

LOUVRE CONSERVATION CENTRE, FRANKRIJK

Het nieuwe Conserveringscentrum van het Louvre, dat tegenover het museum Louvre-Lens ligt, is eind 2019 officieel geopend in aanwezigheid van de Franse minister van Cultuur, Franck Riester. In het nieuwe, 18.500 m² grote gebouw, waarvan 10.000 m² opslagruimte, worden 250.000 kunstwerken uit de kunstcollectie van het Louvre bewaard.

Louvre Conservation Centre

Louvre kunstopslag

Het Conservatiecentrum van het Louvre wijst de kunstcollectie van het Louvre-museum, gelegen in het hart van Parijs, toe. Tot voor kort was deze collectie opgeslagen in ongeveer 60 depots verspreid over de regio Parijs. Veel van deze opslagplaatsen bevonden zich op locaties waar regelmatig overstromingen plaatsvonden, wat natuurlijk desastreus is voor historische kunstwerken. Momenteel wordt de kunstcollectie centraal opgeslagen in het Conserveringscentrum van het Louvre. 

Dit gebouw stelt ons in staat het erfgoed van de mensheid op lange termijn in goede omstandigheden te bewaren

Franck Riester, Minister van Cultuur, Frankrijk

Louvre Conservation Centre

Opgeslagen in de beste omstandigheden

Als museumdeskundige heeft Bruynzeel meegewerkt aan het ontwerp van de nieuwe remise. Waar we onder andere hebben geïnstalleerd:

  • Statische rekken
  • Mobiele rekken
  • Statische kunstrekken
  • Mobiele kunstrekken
  • Mobiele palletstellingen

    Door gebruik te maken van extra hoge verrijdbare oplossingen, wordt de ruimte optimaal benut. Met onze ruimte creërende oplossingen wordt de collectie in de beste omstandigheden opgeslagen. 

ik wil graag advies