SCHIPHOL LOST AND FOUND, THE NETHERLANDS

Schiphol Verloren en Gevonden, Nederland

Meer ruimte, meer overzicht. De afdeling gevonden voorwerpen van luchthaven Schiphol heeft veel baat bij de nieuwe verrijdbare kasten van Bruynzeel. Jaarlijks raken mensen bijna 50.000 voorwerpen kwijt op de luchthaven: handbagage, boeken, bankpasjes, toiletartikelen, camera's, creditcards, sleutelbossen, boeken, kinderspeelgoed, smartphones, e-readers, koptelefoons, tablets, laptops en ontelbare andere zaken.

 

SCHIPHOL LOST AND FOUND, THE NETHERLANDS

Verloren voorwerpen gezocht

Op een gegeven moment komen alle gevonden voorwerpen op Schiphol terecht bij de afdeling Gevonden Voorwerpen. De afdeling bewaart de voorwerpen totdat de eigenaar zich meldt. “Maar 70 procent van de gevonden voorwerpen wordt nooit opgehaald,”zegt Kan. “En dat betreft zeker niet alleen spullen met weinig waarde, maar ook dure laptops, koptelefoons, iPads en camera's.”

 

SCHIPHOL LOST AND FOUND, THE NETHERLANDS

Van verrijdbare karren naar verrijdbare opbergkasten

Voorheen gebeurde de opslag in het depot in verrijdbare karren, maar Bruynzeel heeft in nauw overleg met Gevonden Voorwerpen tien verrijdbare en afsluitbare opslagkasten geplaatst. Hierdoor kan de afdeling niet alleen veel meer voorwerpen kwijt, maar is er ook een beter overzicht, waardoor voorwerpen makkelijker terug te vinden zijn.

 

SCHIPHOL LOST AND FOUND, THE NETHERLANDS

Het wordt steeds beter

Klaas Kan en zijn collega's zijn blij met de oplossing van Bruynzeel’s. Het depot ziet er een stuk minder rommelig uit dan voorheen. Sommige kasten zijn speciaal ontworpen om kleding in op te hangen, de meeste hebben planken waarop de gevonden voorwerpen op soort en op datum worden bewaard. Prettig is ook dat de kasten goed afsluitbaar zijn, zodat er niets kan verdwijnen. “We kozen voor standaardkasten met een vrolijke kleurstelling,”zegt Kan. De installatie van de kasten zelf was binnen enkele dagen gebeurd. 

ik wil graag advies