Het jaar 2020 stond in het teken van de pandemie. Voor veel bedrijven een ware ramp. De geoliede wereldwijde toeleveringsketens liepen vast, waardoor voorraden niet bijgevuld konden worden. NRC Handelsblad sprak met Alexander Collot D’Escury, CEO van Bruynzeel Storage Systems, en met consultants van KPMG, PWC en Kearney over de mate waarin bedrijven door de pandemie aandacht besteden aan hun ketens.

“We zien nu dat er een waanzinnige potentie is. Dat is voor ons wel leuk.”

Waarom? Omdat opslag en voorraden helemaal ‘in’ zijn sinds afgelopen jaar toeleveringsketens massaal in de problemen kwamen.

Alexander Collot d'Escury

CEO Bruynzeel Storage Systems

De afgelopen maanden begonnen de problemen in de toeleveringsketens zich af te tekenen. Bedrijven als het Franse Aerospacebedrijf Lisi, L’Oréal en farmaceuten als Novartis en Jansen wilden meer voorraad kunnen opslaan. Op die manier zouden ze de problemen bij de leveranciers het hoofd kunnen bieden.

Voor Bruynzeel geeft deze problematiek potentie. Met de verrijdbare opslagkasten, waarmee opslagcapaciteit verdubbeld of zelfs verviervoudigd kan worden, kunnen de problemen bij de bedrijven snel verminderd worden. Met behulp van deze opslagsystemen kunnen grotere voorraden aangelegd worden op hetzelfde aantal m2.

Wilt u weten hoe u uw opslagcapaciteit kunt vergroten? Maak dan vrijblijvend een afspraak met één van de Bruynzeel opslagexperts!

Bedrijven zijn echt wel geschrokken, en sinds maart vaak meer bezig met hun ketens dan daarvoor – voorraden vergroten, meer inzicht krijgen in de ketens. „Dat zijn relatief gemakkelijke knoppen om aan te draaien”, zegt Rolf Bos, consultant bij accountant- en advieskantoor PWC.

Stappen ondernemen, zoals onderdelen van leveranciers in Europa afnemen, zijn drastische en vaak lange processen. De focus van bedrijven ligt nu vooral in kleine stappen. Daarbij hoort ook het uitbreiden van voorraden. Investeren in extra voorraad is relatief gemakkelijk. En daar is waar Bruynzeel kan helpen met verrijdbare opslagsystemen.