Afgelopen week vond Unfair Fundraiser plaats. Op deze veiling werden werken van internationale en gevestigde kunstenaard geveild door Unfair Amsterdam, in samenwerking met veilinghuis Sotheby’s. De opbrengst van deze veiling gaat naar hun volgende evenement Unfair20; de tweejaarlijkse overzichtstentoonstelling annex kunstbeurs in de Zuiveringshal in Amsterdam.

 

Circulaire economie
Een week voor de veiling werden we gebeld door Peter van der Es, mede oprichter van Unfair Amsterdam, met de vraag of wij ze uit de brand zouden kunnen helpen. De werken die geveild werden wilden ze graag tentoonstellen. Daarvoor waren ze op zoek naar schilderijrekken die ze los in de ruimte konden zetten.

Om binnen zo’n korte tijd het gevraagd aantal schilderijrekken nieuw te produceren, te poedercoaten én te leveren was kortdag, maar met circulaire economie in onze gedachten hebben we toch schilderijrekken kunnen leveren. In onze opslag lagen een aantal schilderijrekken die voort waren gekomen uit overproductie, deze hebben we kunnen inzetten voor Unfair Fundraiser.

 

Snel schakelen
Omdat de schilderijrekken nog niet behandeld waren, hebben we ze gepoedercoat. Deze poedercoating zorgt ervoor dat de rekken volledig bedekt zijn met coating en niet kunnen gaan roesten. Onze medewerkers hebben in 3 dagen tijd ervoor gezorgd dat de schilderijrekken helemaal gereed waren voor transport.

 

Goede opbrengst
Tijdens de veiling werd uiteindelijk meer dan 95% van de aangeboden werken verkocht met een totale waarde van €41.000. Een recordbedrag sinds de eerste editie van de veiling.

“Ontzettend bedankt voor jullie steun aan onze fundraiser, het was een pracht editie. We hebben een bijzonder goede editie achter de rug, alle records verbroken. Ik heb veel complimenten ontvangen over de presentatie van de werken op de rekken, dus wat ons betreft was onze samenwerking een schot in de roos.”

Peter van der Es

Co-Founder & Director Unfair Amsterdam