Dynamische archieforganisaties zoals Amsab-ISG hebben te maken met een constante instroom van nieuw materiaal. Om de collecties te kunnen huisvesten, installeerde Amsab-ISG Compactus® Double Decker mobiele rekken in hun depot in Wondelgem, België.

Opslagcapaciteit is duur. Zeker wanneer die opslagruimte gemakkelijk toegankelijk moet zijn en aan de standaardvereisten van een archiefdepot (qua temperatuur en luchtvochtigheid) hoort te voldoen.

Na de verbouwing van hun kantoren, waarbij opslagcapaciteit werd gereduceerd om de dienstverlening naar hun klanten te optimaliseren, het sluiten van hun Antwerpse vestiging én de verdere groei van de collecties, werden zij geconfronteerd met een afname van de beschikbare opslagruimte.

Met het oog op een zo efficiënt mogelijk gebruik van de magazijnen, werd besloten om de huidige opslagsystemen te vervangen. Er werd gekozen voor een Compactus® Double Decker; een verrijdbaar systeem bestaande uit twee verdiepingen. Deze mobiele rekken hebben bijgedragen aan een opslagvolume van om en nabij de 2,3 strekkende kilometer, ongeveer een verdubbeling van wat met klassieke vaste rekken in een zelfde ruimte mogelijk is.

Het erfgoed kan nu allemaal, onder optimale omstandigheden, worden bewaard en opgeslagen.

Meer weten over

Compactus® Double Decker?