Het inrichten van museumdepots is Bruynzeel Storage Systems niet vreemd. In tal van musea over de hele wereld worden kunstschatten bewaard in onze opslagsystemen. Steeds vaker worden de kunstschatten van verschillende musea onder gebracht in één groot depot.

Een mooi voorbeeld is het Kolleksjesintrum Fryslân, waarover CEO Alexander Collot d’Escury vertelt in het interview met Richard Smit van het Financieel Dagblad:

“Het scheelt een hoop ruimte als collecties niet apart worden opgeslagen. Zeker met de rekken en kasten van Bruynzeel Storage, die tegen elkaar aan staan en als het nodig is uit elkaar gereden worden. Dat verdubbelt de opslagcapaciteit van een bergruimte en scheelt zeker de helft in kosten. Bij door bezuinigingen geplaagde musea, die hun collecties nu vaak op meerdere bergplaatsen bewaren, wordt met belangstelling gekeken naar de mogelijkheden van collectieve opslag.”

Alexander Collot d'Escury

CEO, Bruynzeel Storage Systems

In Amersfoort bouwen het Rijksmuseum, Paleis het Loo, Openluchtmuseum Arnhem en de Rijksdienst voor het Culturele Erfgoed (RCE) aan een gezamenlijk depot. Ook daar zullen onze opslagsystemen geïnstalleerd worden, om zo alle objecten veilig te kunnen opslaan.

Collot d’Escury over het depot in Amersfoort:

“Dat wordt vijf voetbalvelden groot met ongeveer 675.000 objecten.”

Musea weten Bruynzeel inmiddels te vinden

Naast het inrichten van gezamenlijke depots, is Bruynzeel Storage Systems ook betrokken bij het eerste, volledig toegankelijke depot, dat gebouwd wordt in Rotterdam. Depot Museum Boijmans van Beuningen is het eerste depot ter wereld dat voor publiek toegankelijk zal zijn.

Depot Museum Boijmans van Beuningen

Collot d’Escury: “Het nieuws van het Rotterdamse depot, in de volksmond De Pot genoemd, ging de wereld over. Daarna werden we heel veel gebeld, zegt Collot d’Escury. Het was zo vernieuwend dat delegaties van musea uit de hele wereld, zoals het Moma in New York, het Louvre in Parijs en het Victoria and Albert Museum uit Londen, een kijkje kwamen nemen. En ze weten Bruynzeel sindsdien te vinden.”

Andere afzetmarkten

Naast musea worden onze opslagsystemen ook gebruikt in onder andere archieven, bibliotheken, kantoren, ziekenhuizen en winkels. Met name waar ruimte duur of schaars is, kunnen ruimtebesparende opslagsystemen veel kosten besparen, opslagcapaciteit verhogen of ruimte creëren voor andere activiteiten.

Collot d’Escury: “De opbergsystemen, waarvoor in Panningen jaarlijks zo’n 1,6 miljoen planken worden geproduceerd, zijn volgens de directeur overal bruikbaar waar de ruimte schaars of duur is. ‘In een ziekenhuis kost een vierkante meter €3000. Die plek gebruiken ze liever voor patiënten dan voor opslag.”

Lees het hele interview van het Financieel Dagblad met CEO Alexander Collot d’Escury

Wilt u weten of onze opslagsystemen ook voor u kosten kunnen besparen, opslagcapaciteit kunnen verhogen of juist ruimte kunnen creëren? Neem dan vrijblijvend contact op met één van onze experts.