Museum aan de stroom - Bruynzeel Storage Systems

MUSEUM, DEPOT EN GALLERIJOPSLAG

Het belangrijkste uitgangspunt bij het inrichten van een museumdepot of gallerij is het behoud van de onvervangbare collectie. Bovendien moet de collectie altijd toegankelijk zijn. Het is belangrijk om een inrichting te kiezen die tot in de kleinste details aansluit bij de specifieke eisen van uw collectie, de gebruikers en de dynamiek van de omgeving.

Advies bij depotinrichting

Het ontwerpen van kunstopslag kan zowel moeilijk als frustrerend zijn. Er moet met veel zaken rekening gehouden worden, zoals welke objecten opgeslagen worden, de hoeveelheid en de afmetingen. Wordt het liggend opgeslagen, moeten de objecten worden opgehangen, moet het verduisterd worden opgeslagen of juist achter glas? Onze museumexperts helpen u graag met deze ingewikkelde klus.

Meer conserveren in dezelfde ruimte

Wilt u meer kunnen opslaan in de bestaande depot- of gallerijruimte? Dan kunt u gebruik maken van uittrekbare schilderijrekken of verrijdbare opslagsystemen. Met deze systemen kunt u meer opslaan in dezelfde ruimte, waardoor u niet aan uitbreidingsprojecten of externe depots hoeft te denken.

Zichtbare opslag

Vaak wordt 90% van de collectie opgeslagen in het depot. Een creatieve manier om deze collectie te kunnen tonen is een zichtbare opslag met op maat gemaakte opslagsystemen. Deze zichtbare opslag stelt het publiek in de gelegenheid om ook de verborgen schatten te ontdekken.

Vraag een gratis adviesgesprek aan met één van onze museumexperts over depotopslag

Vaste-schilderijrekken_Bruynzeel-Storage-Systems

Schilderijrekken

Statische schilderijenrekken zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen, zodat ze precies in de beschikbare depotruimte passen. Ze bieden een voordelige opslagoplossing, die voldoet aan de eisen van een compact opslagsysteem.

Draagarmstelling_Bruynzeel-Storage-Systems_Stedelijk-Musem-Amsterdam

Museum rekken

Dankzij een breed scala aan stellingen, kunnen we u de best mogelijke opslagoplossing bieden, ongeacht de vorm of het gewicht van de objecten die moeten worden opgeslagen.

Ladekast_Bruynzeel-Storage-Systems_Naturalis

Museum kasten

Dient de collectie liggend en vlak opgeslagen te worden of dient deze beschermd te worden tegen stof en lichtinval? In dit geval bieden onze ladekasten een beschermende en gebruikers-vriendelijke oplossing.

Verrijdbare kasten - Compactus Original XTR - Bruynzeel Storage Systems

Verrijdbare kasten

Met verrijdbare kasten verdubbelt u de opslagcapaciteit ten opzichte van statische kasten, doordat er  maar één gangpad vrij hoeft te zijn. Het systeem kan daarnaast aan iedere constructie en aan alle specifieke obstakels in het gebouw, zoals pilaren en ventilatiekanalen, worden aangepast.

Verrijdbare Schilderijrekken - Bruynzeel Storage Systems

Uittrekbare schilderijrekken

Uittrekbare schilderijenrekken maken efficiënt gebruik van de beschikbare ruimte, terwijl de schilderijen gemakkelijk toegankelijk blijven. Als u een bepaald object wilt bekijken, wordt slechts één schilderijrek in beweging gebracht.

Musea waarvoor we het (open) depot hebben ingericht

Rijksmuseum_Logo_Bruynzeel-Storage-Systems
Musee-du-Louvre-logo_Bruynzeel-Storage-Systems
Van-Gogh-Museum_Bruynzeel-Storage-Systems
Naturalis-logo_Bruynzeel-Storage-Systems