Compactus Double Decker XTR

WHAT’S YOUR STORAGE CHALLENGE?

Bruynzeel Storage Systems heeft meer dan 30 jaar ervaring in het leveren en produceren van opslagoplossingen. Wij werken o.a. voor musea, galerijen, kunstopslag bedrijven en privéverzamelaars. Met onze interne Research & Development-afdeling, externe experts en vooral samen met onze klanten, ontwikkelen wij innovatieve en plaatsbesparende opslagoplossingen voor de meest verschillende collecties en gebruikers. Ruimte efficiëntie, risicopreventie, comfort, veiligheid en kwaliteit zijn steeds de basis van onze concepten.

Graag horen wij waarmee we u van dienst kunnen zijn:  Wat is uw opslag uitdaging?

ONS ASSORTIMENT

De producten van Bruynzeel Storage Systems zijn speciaal geschikt voor het conserveren en gemakkelijk ontsluiten van allerlei verschillende collecties en worden gebruikt in depots over de hele wereld. Met een standaard assortiment en diverse speciale oplossingen, creëren wij individuele opslagoplossingen die rekening houden met de eisen van de collecties, de locatie, de gebruikers en niet te vergeten het budget.

SCHILDERIJREKKEN

ArteStore Terra Bruynzeel Storage Systems
+

VAST OF VERRIJDBAAR

Schilderijrekken kunnen aan een wand worden bevestigd. De meeste depots worden echter ingericht met verrijdbare schilderijrekken om de beschikbare depotruimte optimaal te benutten.

TRILLINGEN

Statische rekken hebben als grootste voordeel dat de collectie volledig trillingsvrij wordt bewaard. Een soepel verrijdbaar schilderijrek trilt nauwelijks maar zorgt voor een zeer efficiënt gebruik van de het museumdepot.

OPTIMALE BESCHERMING

Schilderijrekken kunnen op dichte verrijdbare wagens worden geplaatst waardoor de collectie is beschermd tegen stof en licht.

Met schilderijrekken worden schilderijen en doeken optimaal geconserveerd

KLEINE OBJECTEN

Voor het opslaan van kleine objecten maken veel museumdepots gebruik van lades. Dit heeft als voordeel dat de collectie is beschermd tegen stof en licht. Ook is de collectie efficiënt en gestructureerd opgeborgen. Bruynzeel Storage Systems biedt een grote variëteit aan lades, afgestemd op het object wat hierin wordt opgeslagen.

TEXTIELOPSLAG

Textiel kan, afhankelijk van het materiaal en de omvang, op verschillende manieren worden opgeslagen. Bij kleine afmetingen wordt vaak gekozen voor vlakke opslag in lades. Hierbij wordt dan regelmatig gebruik gemaakt van een textielscreen in de lade als luchtdoorlatende opslag voor fragiele doeken. Grote(re) objecten worden vaak opgeslagen in textielrollen. Deze textielrollen worden afhankelijk van de afmeting verwerkt in (lade)kasten of in stellingen

Draagarm stelling Stedelijk museum Amsterdam Bruynzeel Storage Systems

DEPOTOPSLAG VOOR GROTE OBJECTEN

Bruynzeel Storage Systems biedt een divers aanbod voor de opslag van grote objecten. Afhankelijk van de collectie kunnen bijvoorbeeld draagarmstellingen (foto), palletrekken of breedvakstellingen worden ingezet.

RUIMTE BESPAREN MET VERRIJDBARE SYSTEMEN

Met onze verrijdbare rekken wint u tot 50% meer opslagruimte. Voor maximale opslagcapaciteit in hoge ruimtes bieden wij een variant van dit unieke opslagsysteem met geïntegreerde verdieping.

Sysco statische rekken Bruynzeel Storage Systems
Compactus Dynamic II XTR Bruynzeel Storage Systems

TWEE BIJZONDERE MUSEUMDEPOTS IN ANTWERPEN

Bij het ontwerpen van het nieuwe museumdepot koos de conservator voor een museumopslag met publieke toegang. Daarom werd een verrijdbaar Compactus® Double Decker-opslagsysteem geïnstalleerd dat de beschikbare ruimte optimaal benut. Er zijn gebieden gecreëerd die beperkt toegankelijk zijn en de collectie wordt beschermd door gaasschermen en glazen wanden. Dankzij de installatie van dit verrijdbare opslagsysteem kan de onvervangbare museumcollectie overzichtelijk en veilig worden opgeslagen.
Het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten in Antwerpen (KMSKA) voldeed niet meer aan de normen voor onder andere klimaatbeheersing. Daarom werd besloten een nieuw museumdepot in gebruik te nemen met een constante temperatuur van 19 graden en een luchtvochtigheid van 52%. In een periode van acht weken zijn meer dan 1200 kunstwerken verhuisd naar het nieuwe museumdepot.

SAMEN NIEUWE CREATIES BEDENKEN

We geloven in samenwerking en daarom werken we nauw samen met interieurontwerpers, kantoorvernieuwers en ook met onze klanten, zoals Adecco, Bosch, Deloitte, E.on, Kellogg’s en Siemens. Spacefulness® biedt ook u intelligente, ruimtebesparende oplossingen en vormt altijd een onderdeel van het grotere geheel. We bieden u multifunctionaliteit en flexibiliteit – perfect afgestemd op uw wensen en werkwijze. Onze Research & Development-afdeling en ons ervaren klantenteam zorgen ervoor dat we onze producten zodanig kunnen vormgeven en aanpassen dat we aan al uw wensen kunnen voldoen. Kies voor Bruynzeel en u kiest voor gegarandeerde kwaliteit en duurzaamheid. De Bruynzeel fabrieken zijn ISO 9001 en ISO 14001 gecertificeerd.
Certificaten Bruynzeel Storage Systems

Meer informatie nodig over de oplossingen van Bruynzeel Storage Systems?