Bruynzeel heeft in samenwerking met het Interieurontwerpbureau en partner Belisia een unieke beleving weten te creëren voor de bezoekers van Bibliotheek Bilzen (Belgisch Limburg). Begin dit jaar opende de nieuwe bibliotheek van Bilzen officieel haar deuren en werd door het stadsbestuur gekarakteriseerd als een ‘hypermodern knooppunt van traditionele en digitale informatie’.
De entree van Bibliotheek Bilzen is al meteen indrukwekkend. Een ruime en levendige foyer met enorme ronde lichtkoepels, een infokiosk, een ruime muziek- en filmmuur, en een rij met zelfuitleenterminals. De nieuwe bibliotheek, die circa 2,6 miljoen euro kostte, streeft een combinatie te zijn van de klassieke bibliotheek met fysieke materialen en de digitale bibliotheek met focus op digitale informatie en media. De bibliotheek is ingedeeld in vier zones:

  • de entree met een foyer, een centrale balie, zelfuitleenbalies, een infokiosk en een lounge;
  • een collectiezone met de boekencollectie, open werkplaatsen en opzoekstations;
  • een stiltezone waar de bezoekers in alle rust kunnen werken, lezen of studeren;
  • een zone met extra activiteiten zoals mediaruimtes met digitale portals.

Bruynzeel heeft met bewezen productlijnen een oplossing kunnen bieden die de vraag op maat beantwoorde. Door de integratie van museumvitrines, maatwerk en verlichting in de rekken hebben wij een bijdrage kunnen leveren aan het esthetisch verhaal van de architect en daarmee aan de unieke beleving van Bibliotheek Bilzen.

Gebouwontwerp door Adem Architecten Interieurontwerp door Belisia Bibliotheekrekken en overige opslagoplossingen geleverd door Bruynzeel Storage Systems.