SANKT BIRGITTA SCHOOL BIBLIOTHEEK, DENEMARKEN

Omdat de Sankt Birgitta-school ruimtegebrek had, werd een fraaie statige villa tegenover de school gekocht. Deze werd verbouwd en bevat nu de schoolbibliotheek en de muziekfaciliteiten. De indeling van de bibliotheek werd in overleg met Sankt Birgitta-school bepaald. De school gaf daarbij aan met welke eisen en behoeften rekening moest worden gehouden. Zo moesten de meeste boeken volledig toegankelijk zijn voor de kinderen.

De oplossing
De bibliotheek bestaat uit vier ruimtes van verschillende afmetingen. Twee van de ruimtes zijn voorzien van lage rekken met bakken en hangsteunen zodat kinderen de pagina’s van de boeken kunnen omslaan. De andere twee ruimtes zijn uitgerust met hogere rekken met presentatielegborden voor zowel de opslag als presentatie van tijdschriften / boeken.