Van maandag 7 juni tot vrijdag 11 juni is het de International Archives Week. Deze wordt voor het derde jaar georganiseerd door ICA, International Council on Archives. De missie van ICA is het behoud en het gebruik van archieven over de hele wereld te bevorderen ter bescherming en verbetering van de wereldwijde geschiedenis.

Een aantal thema’s worden tijdens de International Archives Week uitgelicht. Eén daarvan is ‘Collaboration and Networking’. Ook al zijn wij bij Bruynzeel geen archivaris, wij willen er wel voor zorgen dat culturele eigendommen beschermd en geconserveerd worden voor toekomstige generaties. Daarom zoeken wij de samenwerking met internationale archieven.

Archive-storage_Bruynzeel-Storage-Systems

Conservering gaat niet alleen over het opslaan van documenten, maar ook over het beschermen van kennis en informatie. Het ontsluiten van informatie is waardevol als we ervan kunnen leren en deze kunnen gebruiken voor het verbeteren van beslissingen die ons dagelijks leven beïnvloeden. Kennis die kan worden ontsloten om de toekomst te verbeteren.

Bruynzeel zorgt ervoor dat met zijn opslagsystemen de materialen die onze klanten opslaan op de best mogelijke manier behouden blijven. Het behoud hiervan is van groot belang. Het conserveren van het verleden en het begrijpen van de geschiedenis, zijn van cruciaal belang om ons te helpen de toekomst in de goede richting te sturen.  Samen met archivarissen bekijken we telkens weer hoe zij de archiefruimte zo optimaal mogelijk kunnen inrichten en bespreken we hoe ze hun gebruikers en items zo goed mogelijk kunnen beschermen.

Compactus-DynamicII_Bruynzeel-Storage-Systems

Aan de archiefopslag van historische documenten en objecten worden speciale eisen gesteld. Ventilatiekanalen en filters verzekeren u van een optimaal klimaat om de archieven te beschermen tegen stof en schimmel. Bruynzeels verrijdbare archiefkasten kunnen worden uitgerust met een optimale klimaatbeheersing om uw waardevolle collecties optimaal te conserveren.

Ook kan gekozen worden voor een nachtstand, zodat er ruimte ontstaat voor een verse luchtstroom. Daarnaast kan het systeem gekoppeld worden aan het brandalarm van het gebouw. Moet de inhoud beschermd worden tegen de rook of moet het systeem juist open staan, zodat brandweermannen toegang hebben tot de kasten?

Niet alleen het op de juiste manier opslaan is van groot belang, ook vertrouwelijke informatie moet veilig opgeslagen kunnen worden. Ook daar kunnen mobiele opslagsystemen een grote rol spelen. Denk aan pincodes voor geautoriseerde toegang en inbraakbeveiliging.

“Fijn is ook dat de kasten makkelijk kunnen worden afgesloten, zodat er niets uit kan verdwijnen.”

Klaas Kan

Medewerker Lost & Found Schiphol

Bij een nieuw archief of het aanpassen van een bestaand archief worden bovenstaande elementen besproken met de archivaris en het team. Door een samenwerking van archiefspecialisten en de medewerkers van Bruynzeel wordt er op die manier het ideale archief gecreëerd.

Wilt u weten hoe uw archief zo optimaal mogelijk ingericht kan worden?
Neem dan gerust contact op met één van onze archiefspecialisten.